Review // Kruidvat Face Double Precision Wax

Wat elke vrouw wel wilt: strakke wenkbrauwen zonder verdwaalde haartjes, een smooth bovenlip en dit liefst zonder pijn, roodheid of andere ongemakken. Mission impossible?

Ik gebruikte altijd al het klassieke pincet. Mijn tweezerman doet zijn werk op zich wel goed, maar vooral de bovenlip ontharen op die manier vind ik niet heel aangenaam. Gevoelig plekje! Je moet er verschillende keren overgaan, je krijgt een stukje huid tussen het tangetje (auwtch..). Ik weet het niet, het is niet ideaal.

Met een (mini) lady shave krijg je dan weer snel stoppeltjes en helemaal glad voelt het niet.

Mijn benen wax ik regelmatig eens (al ga ik voor het gemak vaker voor het scheermesje), voor mijn gezicht had ik het echter nog nooit gebruikt. Deze “Double Precision Face Wax” van Kruidvat leek me ideaal om het eens uit te proberen! Hier kun je heel precies mee werken en enkel de haartjes aanstippen die je weg wilt hebben. Een klassieke strip leek me moeilijker in gebruik, dan trek ik vast mijn halve wenkbrauw mee 😉

Lijkt me simpel! De wax onderdompelen in warm water zodat hij zachter wordt, aanbrengen op de te ontharen huid en daarna verwijderen met een strip. Tegen de haargroeirichting in. Dat ken ik!

De juiste temperatuur van water vinden was in het begin wel even zoeken. Niet té koud, liefst ook niet te heet. Een koffietas heet water bleek ideaal. Water laten koken, en een 10-tal minuten laten afkoelen. Op die manier werd de wax makkelijk te hanteren!

Zo makkelijk leek het.. en zo makkelijk was het ook! Enkele keren moest ik hetzelfde plekje 2x aanpakken, maar dat gebeurde niet vaak en ik kon er gewoon dezelfde strip voor hergebruiken (omdat je maar kleine oppervlaktes onthaart zijn de strips best groot.. je kan ze dus knippen of vaker gebruiken). Mijn huid was achteraf een beetje roze (niet rood) maar dat trok gelukkig snel weg! Ik had wat schrik dagen met rode/dikke wenkbrauwen en bovenlip te lopen.. dat was gelukkig niet het geval 😉

De bijhorende crème werkte verzachtend, en ik hoefde geen wax residu te verwijderen. Top! Mijn wenkbrauwen waren nog nooit zo strak! Bye Bye pincet!

Op de bovenstee strip kun je makkelijk de vorm van mijn wenkbrauw herkennen, haha!

Ideaal product, en dat voor maar 4.99 euro! Verkrijgbaar (uiteraard) bij Kruidvat. De slechte reviews op de site verbazen me enorm.. nu is het wel zo dat er “verbeterde formule” op mijn verpakking stond. Misschien gaan de reviews over de oude variant? Ik ben in elk geval héél erg tevreden!

xoxo

Fie

Instagram // Facebook

You May Also Like

1 Comment

  1. Lindaschrijfthetop 23 februari 2021 at 15:52

    Zo’n strip doet loei pijn ( vind ik dan), hier dus een scheermesje met scheerschuim en natuurlijk de pincet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.