Let’s get Personal // Het geboorteverhaal van Lola

7 weken is ze alweer, lieve kleine Lola. Dat wil ook zeggen dat er 7 weken stilte was op mijn blog, en op mijn social media. Maar nu niet langer! Ik begin er opnieuw aan, toepasselijk,..met haar geboorteverhaal. Ik wou poliklinisch en in bad (dus zonder epidurale) bevallen, is dat gelukt?

14/12/2020 was mijn uitgerekende datum.

Eigenlijk hield ik er heel weinig rekening mee dat ik die datum ging halen, mijn oudste dochter Fleur werd namelijk 2 weken eerder geboren. Een tweede is vaak iets sneller, toch? Eigenlijk begon het aftellen voor mij al echt vanaf week 35, toen begon ik stukjes slijmprop te verliezen en was ik echt overtuigd dat het niet zo heel lang meer ging duren. Boy, was I wrong!

Een van de laatste (mooie) foto’s van toen ik zwanger was, op dat moment precies 37 weken! Toen stopte ik ook met werken.

Af en toe had ik last van voorweeën, die begonnen altijd ’s nachts of vroeg in de ochtend en ebden steevast weg na het ontbijt of na een douche. Vanaf week 37 hoopte ik natuurlijk dat ze gingen doorzetten, maar dat gebeurde niet.

Tot zaterdag 12 december..

Meteen na het opstaan voelde ik krampen in mijn rug en buik. Niet heel erg, maar wel duidelijk. ik vertelde mijn man hierover maar zei er ook meteen bij dat hij er niet teveel aan moest denken, ze gingen vast wel terug weggaan na het ontbijt of na een douche. ’s Middags waren de (voor)weeën echter nog steeds aanwezig! Toen kreeg ook mijn man het voorgevoel dat het deze keer wél “voor echt” was! In de namiddag en (voor)avond verloor ik wat bloed, bij verschillende vrouwen de ik ken begon de bevalling op die manier!  Dat was toch echt een duidelijk teken?

’s avonds keken we nog een film (Home Alone 3, haha, typisch december toch?). De voorweeën werden steeds pijnlijker, maar nog goed te doen. Toen we gingen slapen (rond 23u) nam ik nog deze foto, ik had het gevoel dat dit wel eens de allerlaatste ging kunnen zijn.

Veel slapen was er echter niet bij, want rond 00:30 werd ik wakker van de pijn. Ik maakte mijn man wakker en een half uurtje later begon ik de weeën te timen. Zou het echt? En ja hoor, mooi regelmatig!

Naar mijn gevoel was het echter nog goed te doen, het was niet nodig ons naar het ziekenhuis te haasten 😉 Ik wou daar absoluut niet te vroeg zijn, zodat ze ons niet terug naar huis hoefden te sturen.

Ik besloot naar beneden te gaan (slapen ging er niet meer van komen) en het wat aan te zien. Mijn tas werd gemaakt en ik las de documenten die ik gekregen had van de vroedvrouw en de gynaecologe nog eens door. Ik nam me voor dat, moesten de weeën intenser worden, ik om 4u mijn man ging wakker maken om naar het ziekenhuis te vertrekken. Ergens hoopte ik op een niet te missen teken, mijn water dat met een grote plots zou breken bijvoorbeeld.   Dat gebeurde niet, maar de weeën werden wel steeds pijnlijker. Rond 4:30 ging ik opnieuw naar boven.

Man man vroeg ik ik wel zeker was dat we naar het ziekenhuis moesten vertrekken. Tja.. eigenlijk was ik dat niet? Tussen de weeën door voelde ik mij heel goed, alsof er niks aan de hand was. Ook de weeën zelf kon ik prima aan, dankzij de oefeningen die ik geleerd had bij de kinesiste. Het lukte erg goed om de weeën weg te puffen.

5.45, zondag 13/12, aangekomen in het ziekenhuis. Ik bleek al 4cm opening te hebben en de baby ging écht die dag geboren worden! Spannend!

De uren in het ziekenhuis heb ik enorm veel aan mijn man Dries gehad. Hij heeft mij zo goed gesteund! Het babbelen, het lachen.. het zorgde ook voor welkome afleiding.

De weeën opvangen lukte voor mij net best op de bal en onder de douche. Vooral van dat laatste heb ik véél gebruik gemaakt! Zalig!

Bij de kinesiste leerde ik hoe ik door middel van visualisaties de weeën efficiënt weg kon puffen. Dat lukte geweldig goed, pijn deed ’t natuurlijk wel, maar op geen enkel moment overwoog ik pijnstilling te vragen. Zou ,het lukken in bad te bevallen?

Rond kwart voor 6 kwamen we toe in het ziekenhuis, kwart voor 6 werd kwart voor 7.. 8.. 9..10..11..

Nog steeds geen baby en nog steeds geen gebroken vliezen. De centimeters gingen traag. De weeën lang. Al van 1 uur ’s nachts was ik ze aan het opvangen. Rond 11:30 werd daarom in samenspraak met de gynaecoloog beslist om mijn water kunstmatig te breken! Zo ging het (hopelijk) wat sneller gaan. Blijkbaar waren de vliezen erg taai en gingen ze niet vanzelf breken (gelukkig dus dat ik daarop niet had blijven wachten) 😉

12u. Ik had 10 cm opening in mocht in bad. De baby ging geboren worden! Eigenlijk wou ik op mijn knieën gaan zitten, dat voelde het beste aan, het meest natuurlijke. Dat mocht echter niet omdat er nog een klein randje rond de baarmoeder moest verstrijken. Ik moest op mijn rug liggen. Ik snapte het natuurlijk wel, maar het voelde niet goed. Het was moeilijk (onmogelijk?) een comfortabele houding te vinden, ik gleed weg.. het lukte niet. Al gauw vroeg ik om toch op tafel te mogen bevallen. Dit werd echter afgeraden. Ik wou toch zo graag ik bad? Het zou wel lukken! Maar het lukte dus echt niet.

Nadat het randje verstreken was en de gynaecoloog was toegekomen mocht ik wel zitten of liggen hoe ik dat zelf wou, maar het was te laat. Ik zat al bijna een uur (!) met persweeën in bad en had al veel te veel energie verloren. Opnieuw vroeg ik om naar de tafel te mogen verhuizen, gelukkig keurde de gynaecoloog dat goed!

Lola Dewulf

13:21 – 3210 kg – 49 cm

Na een vrij lange en intensieve bevalling werd ons meisje geboren!

Ze deed het fantastisch goed, en ook met mij ging alles prima. Daarom mochten we de dag zelf nog naar huis!

Rond 19:30 gingen we huiswaarts, ikzelf en Lola voldeden aan alle voorwaarden om dat te mogen doen. Ik was zo blij! Zonder pijnstilling bevallen: check! Poliklinisch bevallen: check! Een badbevalling was niet gelukt, maar ik was toch blij het te hebben geprobeerd.

En zo bracht Lola haar allereerste nacht meteen thuis door..

En ook het eerste badje kreeg ze gewoon thuis van haar lieve papa!

Even een ode aan die lieve papa trouwens, die het fantastisch goed doet met zijn dochter en met mij! Omdat we zo snel naar huis gingen kwam er veel van de zorg op hem terecht, zonder morren heeft hij elke dag gekookt, badjes gemaakt voor Lola, gepoetst.. Zalig toch?

Knuffeltijd!

Ook trotse grote zus Fleur doet wat ze kan, een flesje geven vindt ze leuk.. vieze pampers laat ze graag aan zich voorbijgaan 😉

Ze doet het zo goed! Het ‘pasgeborene’ is er wat uit en nu is ze een flinke baby.

Enig nadeel? Lola meldt zich nog elke 3 uur voor voeding, helaas ook nog ’s nachts. Dat zal wel beteren! En als je dat kopje ziet smelt je sowieso toch wel 🙂

xoxo

Fie

Facebook / Instagram

You May Also Like

9 Comments

 1. rachel 25 februari 2021 at 09:55

  wat een mooi verhaal!! en die foto in het badje is te cute :D. Bevallen in corona tijd lijkt mij echt zo niet leuk he 🙁 maar goed het enige wat telt is een gezond kindje 😀

 2. Renata Feyen 24 februari 2021 at 01:01

  Zo een schatje zeg en die foto’s met je dikke buik zijn ook echt leuk – mijn vliezen hebben ze ook moeten prikken 🙂

 3. Caroline 19 februari 2021 at 17:03

  Prachtig verslag en een heel schattig babymeisje. Welcome to the world Lola!

 4. Janet 12 februari 2021 at 12:52

  Leuk om je verhaal zo te lezen en ik vind de foto’s die je erbij hebt geplaatst heel mooi, prachtig om te zien.

 5. Jouvence 10 februari 2021 at 18:18

  Wat mooi om je bevallingsverhaal te lezen. En wat hebben jullie er een prachtige dochter bij!

 6. Kiki hasselton 10 februari 2021 at 11:47

  Die foto in het badje met dat sop! Uber cute!!!

 7. nicole orriens 9 februari 2021 at 11:24

  Wat een mooi verhaal en prachtig met die foto’s erbij. En bijzonder dat een deel van de bevalling met mondkapje was. Dat schetst echt wel een tijdsbeeld : )

 8. Frederique 8 februari 2021 at 18:39

  Ik dacht dat de tweede vaak iets sneller was qua bevalling, niet qua ‘aankomstdatum’. Lijkt me hoe dan ook wel erg pittig om in deze coronatijden te bevallen!!

 9. L 8 februari 2021 at 11:02

  Wat een lieve badfoto. Bevallen is een hele klus, maar als je dan het resultaat ziet, dan kan niks er tegenop.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.