Review // Mac Powderkiss Lipstick in Sexy But Sweet

Ze zijn én blijven toch iconisch: de MAC lipsticks. Door velen geprezen, en sowieso vind je tussen de 100-en kleuren je gading. Verkrijgbaar in verschillende finishes, onder meer in deze “Powder Kiss” variant!

Eigenlijk is het zelfs niet nodig om een foto van de verpakking toe te voegen, iedereen kent deze wel! Het omhulsel is wel iets anders dan bij de andere, klassieke lipsticks.. deze is namelijk mat.

Ook de lipstick zelf heeft een mat “laagje” over zich heen.

Toch mag je Powder Kiss lipsticks niet zien als een droge, matte lipstick. Ze zijn gecreëerd om een make-up trucje te imiteren: het “blotten” van lipstick om zo een mat effect te creëren, waardoor de kleur niet uitloopt. Het zorgt als het ware voor een “soft focus” op je lippen, lijntjes worden vervaagd en er is een matte effect met het gevoel van een balm.

Sexy but sweet lijkt een vrij opvallende, roze kleur. Maar mispak je niet! De Powder Kiss formule zorgt eerder voor een waas op de lippen, geen opaque kleur. Dit maakt Sweet but Sexy heel draagbaar!

Ik ben in elk geval dol op de kleur! Nadeel van de formule is dat je sneller moet bijwerken dan met een klassieke matte lipstick, het voordeel is dan weer dat hij je lippen niet uitdroogt en zelfs hydraterend aanvoelt. Lijntjes worden helemaal niet benadrukt, terwijl dat met een matte (en in het bijzonder liquid) lipstick wel het geval is. Ideaal dus voor de winter, minder ideaal voor het kerstdiner (want bijwerken is dan écht wel nodig).

xoxo

Fie

Facebook // Instagram

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.