Lets get Personal // Ik ben 25 weken zwanger!

Het leek wel alsof ik gisteren pas 15 weken was… en nu al 25! Slik! Wat gaat het plots gigantisch snel. Te snel bijna πŸ˜‰ Alles over hoe het nu gaat, de voorbereidingen en.. de pretecho.

 

Over Ovia had ik het eerder al, om zwanger te worden gebruikte ik Ovia Fertility en nu ik zwanger ben kon ik overschakelen op Ovia Pregnancy. Geweldige apps! Elke maandag krijg ik een update over de baby. Ik moet opletten met welke screenshots ik deel, want ik gaf als “nickname” de echte naam van de baby in πŸ˜‰

Elke week zie ik hoe groot (klein?) haar handjes/voetjes nu zijn in vergelijk met een voldragen baby, en elke week wordt haar grootte vergeleken met (soms grappige) dagelijkse objecten of dieren. In het begin was ze zo groot als een maanzaadje, een peperkorrel.. nu kwamen er al een barbiepop en een baseball handschoen voorbij!

Deze foto maakte ik na de 22-weken echo. Alles was gelukkig tiptop in orde! Rond die tijd begon ik haar ook echt goed te voelen. Daarvoor voelde ik af en toe wel iets.. maar sinds enkele weken is het Γ©cht overduidelijk! Zelfs op filmpjes. Het lijkt soms wel een wildwaterbaan!

Ook Dries kan haar nu goed voelen van buitenaf, gelukkig maar. Tot voor kort was het wel eens frustrerend wanneer ik haar zo duidelijk kon voelen trappen, en hij nog helemaal niet.

Ik voel mij eigenlijk ook heel goed. In het begin was het af en toe lastig, ik was heel misselijk en gaf veel over. Dat is nu van de baan! Er kwamen wel wat andere kwaaltjes in de plaats (lage rugpijn bij bepaalde bewegingen.. zuurbrand) maar dat hoort er nu eenmaal een beetje bij. Er gaat zoveel om in je lichaam, het kan niet anders of je merkt er wel iets van! Gelukkig valt het allemaal wel mee.

Die heel warme weken (hittegolf) waren wel even lastig. Je voelt je zwak, misselijk.. zeker na een ritje in de auto (de mijne heeft geen airco!). Voor hoogzwangere vrouwen moet het echt pittig zijn geweest. Ik bleef zoveel mogelijk binnen, met de ventilator op en de rolluiken dicht. Op mijn werk is er gelukkig wΓ©l airco! Het was aangenamer om te gaan werken dan om buiten te zijn πŸ˜‰

Het park (voor Nederlanders: de box) staat klaar, de wandelwagen staat klaar..

Hoewel ze geen eigen kamertje zal hebben hier (we verhuizen enkele maanden na haar geboorte, zo lang slaapt ze gezellig bij ons op de kamer) heeft ze wel een kast gevuld met kleertjes, pampers, doekjes, slaapzakjes, tetradoeken.. We zijn er volledig klaar voor!

Het is plots allemaal zo echt! Heel spannend, maar vooral heel leuk.

Deze week gingen we voor een 3D echo. Door corona maatregelen mocht mijn man niet aanwezig zijn bij enkele medische echo’s en die ‘schade’ wilden we graag inhalen. Bovendien is het zien van je baby in 3D heel bijzonder, een andere belevenis dan in het ziekenhuis!

Ergens jammer dat ze echt op elk beeld haar handje/armpje voor haar hoofd heeft, maar het typeert haar ook! Op de 12 weken echo had ze haar handjes bij haar hoofd. Op de 16, en 20 weken ook! Het lijkt dus typisch iets voor haar te zijn, en we zijn benieuwd of we het ook gaan terugzien na haar geboorte! πŸ™‚

 

Β 

Wij weten ondertussen dat ons meisje een eigen willetje heeft (je kan doen wat je wilt.. dat handje blijft aan haar hoofd!), het zich lekker knus heeft gemaakt (ze rust echt tegen de baarmoederwand) Γ©n volle lippen heeft (volgens de vroedvrouw)..

Wij zijn helemaal verliefd! Maar dat is elke ouder natuurlijk wel πŸ˜‰

xoxo

Fie

Instagram // Facebook

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.