Review // Origins Ginzing SPF 40 Energy-Boosting BB cream

De zomer vraagt om een andere make-up routine dan de winter. Vette crèmes worden ingeruild voor hoge dosissen SPF, foundation wordt ingeruild voor BB Cream. Dit is de eerste keer dat ik er eentje kocht!

     

Ik ben fan van Origins. Hun gel-crème voor de gemengde huid heb ik vast al 5 keer opnieuw gekocht! Ook van de “frothy wash gel” ben ik fan. Het merk doet uitstekend goed zijn werk, en is bovendien relatief betaalbaar. Relatief, want het is geen drugstore brand.

Deze BB cream met SPF 40 (!) werd me aangeraden door een vriendin. Bij haar leek het echt alsof ze foundation ophad, maar het was gewoon deze getinte moisturizer!

Normaalgesproken meng ik mijn foundation met een dagcrème naar keuze om zelf een soort BB Cream te maken in de zomer. Nadeel hiervan is dat je geen grote hoeveelheid SPF hebt (vaak max 15) en dat het kleur te licht kan zijn (je bent immers vaak wat donkerder in de zomer).

Een egale huid, goeie verzorging en SPF40 in één is natuurlijk een stuk handiger!

De BB cream van Origins komt in een tube, zoals de meeste tinted moisturizers. Dat is prima. Dat het geen glazen flesje is maakt dat hij makkelijker mee te menen is in je tas of op reis. Enig nadeel is  dan weer dat er in een tube vaak wat product achterblijft, en je hem dus nooit echt 100% op kan gebruiken.

Op het eerste zicht lijkt de crème gewoon wit! Toch zie je donkere puntjes zitten die zich aanpassen aan jouw eigen tint. Dat is toch de theorie.

Ik zie alvast geen witte waas of kleurverschil! 1 product fits all, zou het?

Voor & Na! Ik draag (uiteraard) wel andere make-up, maar enkel de BB-cream als teint! Geen poeder, geen concealer, geen blush of bronzen..

Alhoewel het dus geen foundation is dekt hij toch minstens even goed?! Mijn rode vlekjes, de huid onder mijn ogen.. het ziet er na gebruik allemaal zoveel beter uit! Bovendien is mijn teint mooi egaal, en is de kleur perfect goed. Bij mijn vriendin (nochtans hebben wij een heel andere ondertoon) was dit ook het geval! Nu is het wel zo dat we beide vrij gemakkelijk foundation vinden. We zijn niet heel bleek (als in: te bleek voor de meeste foundation merken), maar ook niet getint. Ik vraag me af hoe deze BB cream zou werken bij iemand die wél buiten de “standaard” valt.

Super toch? Beetje poeder erover en.. klaar! SPF40 is ook perfect in de zomer (hou er wel rekening mee dat je doorheen de dag wel best opnieuw SPF aanbrengt, bijvoorbeeld met een zonnespray). SPF40 is hoog, maar geen één zonneproduct biedt de hele dag lang bescherming.

Ik kocht de Origins Ginzing SPF 40 Energy-Boosting BB cream bij Douglas, voor zo’n 33 euro. Prima prijs eigenlijk voor een 50ml foundation, goeie verzorging én zonnebescherming in één. Soms is er specifiek promotie op Origins of de Origins Ginzing reeks! Van de standaard promoties zijn ze (helaas) uitgesloten.

xoxo

Fie

Instagram // Facebook

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.