Let’s get personal // Ik ben zwanger!

Wie mij volgt op Instagram en/of Facebookย zag het vast al voorbijkomen: wij verwachten een kindje! Tot nu toe had ik er nog niks over gepost op mijn blog, maar dat doe ik dus nu wel. Hoe verliep de zwangerschap tot nu toe? Wordt het een jongen of een meisje, en hebben we al een naam?

Zwanger worden is iets waar we echt mee bezig waren, de baby is dus zeker niet ongepland. Toch kwam de positieve test een beetje als een verrassing! Ik gebruikte Ovia Fertility (echt een aanrader als je zwanger wilt worden, of gewoon je cyclus wilt tracken) en ovulatietesten. Ik wist precies wanneer ik ongesteld moest worden, en dus ook wanneer ik (eventueel) een test kon doen.

Geduld is een schone deugd.. dat zeggen ze, maar ik bezit ze niet ๐Ÿ˜‰ al van voor mijn NOD (dag waarop je kan testen) was ik dus al in de weer met zwangerschapstests. Deze deed ik op vrijdag..

Ik meende hรฉรฉl lichtjes een rozige waas te zien in het rechthoekige vakje, maar duidelijk was het dus niet. Balen! Ik wist niet of ik iets zag omdat ik het wou zien, of omdat het er echt was. Maar zelfs nu denk ik toch wel iets te zien.. veel te licht natuurlijk om van een duidelijk positieve test te spreken.

Eigenlijk kon ik pas testen op maandag of dinsdag, vrijdag was dus sowieso veel te vroeg. Ik besloot het een paar dagen, op zondag, later terug te proberen!

De zaterdag kreeg ik ’s avonds echter plots een bloeding, die was kort maar wel best krachtig. Geen goed teken. Omdat ik wel eens van innestelingsbloeding had gehoord besloot ik de zondag toch te testen. De kans was volgens mij klein dat ik zwanger was, maar ach.. dan was ik tenminste helemaal zeker. Ik deed de test en liet ze bijna achteloos liggen. “Het zal toch wel negatief zijn”..

Niet dus! Heel duidelijk een plusje! Toch een beetje een verrassing. Natuurlijk maakte ik me wel wat zorgen om het bloedverlies, maar gelukkig bleef dat daarna uit en kreeg ik ook geen kramp of pijn. Goed drie weken later mochten we voor het eerst naar de gynaecologe! Helaas mocht mijn man, omwille van Corona, niet mee naar binnen. Hij moest dus geduldig in de auto wachten. Niet zo fijn, maar wel begrijpelijk natuurlijk.

De eerste echo was helemaal goed! Alles was in orde, en we hoorden (ook mijn man, ik mocht hem facetimen!) een sterk, kloppend hartje. De (voorlopige) uitgerekende datum werd op 18/12 gezet.

Helaas begonnen toen ook de eerste zwangerschapskwaaltjes. Ik ben heel ziek geweest, en moest vaak meer dan 10x per dag spugen. In die eerste weken (tot 8-9 weken ongeveer) viel ik alleen maar af! Gelukkig werd dat wel (deels) verholpen met medicatie, en nam het ook na verloop van de zwangerschap af. Ik blijf wel een afkeer voor veel voedingsmiddelen hebben (vooral vleeswaren) en heb daarentegen heel veel zin in zoet en fruit!

We hebben niet lang gewacht om de zwangerschap, na de positieve echo, bekend te maken ๐Ÿ™‚ we kunnen toch allebei moeilijk zwijgen.. en mijn ziek-zijn viel natuurlijk ook wel op. Op die manier hoefden we tegen niemand te liegen over de oorzaak hiervan.

Ook konden we niet wachten om onze (plus)dochter het nieuws te vertellen! Razend enthousiast was (en is!) ze.

En ook al gingen we het willen verzwijgen.. echt verbergen kon (en kan) ik het niet ๐Ÿ˜‰

Ook al viel ik eerst af (en ben ik eigenlijk nog steeds niks bijgekomen) mijn buik groeit wel razendsnel! Gek hoeveel dat kan verschillen in vergelijk met een eerste zwangerschap.

ย De 12-weken echo was natuurlijk ook heel erg spannend, gelukkig mocht mijn man die keer wel mee!

Wat een leuke echo! Op de eerste echo leek de Baby echt nog een garnaaltje.. nu zagen we echt een mini-kindje! Opnieuw met een sterke hartslag, en dit keer ook met veel energie! Kopstand, zwaaien (zie je het handje aan het hoofd?) en trappelen met de beentjes. Vreemd hoe dat allemaal kan gebeuren, zonder dat je er iets van voelt! De uitgerekende datum werd 4 dagen bijgesteld, naar 14/12.

Een gokje over het geslacht durfde de gynaecologe niet te wagen, maar een goeie week later gingen we dat vanzelf te weten komen door de NIPT!

Wij waren zo benieuwd! Omdat de zwangerschap zoveel verschilt van de eerste (en ik heb al een dochter) ging ik eigenlijk uit van een jongetje.

Mis! Dit is de ge-update versie van ons bord ๐Ÿ˜‰

Team Pink! Al van voor de zwangerschap zijn wij helemaal verliefd op een bepaalde meisjesnaam, daar komt dus gelukkig geen discussie rond! Wij kunnen niet wachten om het kleine zusje te verwelkomen! De wandelwagen staat al klaar, en de kast is goed gevuld met vooral roze spulletjes.

2020 wordt voor velen misschien een jaar om snel te vergeten, maar dat geldt niet voor ons <3

xoxo

Fie

Facebook / Instagram

You May Also Like

3 Comments

  1. Review // Soul Secrets Magic of Brazil Body Olie - Hola Nova 10 juli 2020 at 16:44

    […] Nu ik zwanger ben was ik opzoek naar een goeie body olie. Enerzijds omdat ik dat gewoon graag gebruik, anderzijds natuurlijk ook omdat het zou helpen tegen striemen. Zou, want er is nogal wat discussie over, moest het niet helpen kan het in elk geval ook geen kwaad! […]

  2. Kimberly Verbaan 27 juni 2020 at 10:56

    Wat ontzettend leuk om te lezen zeg. Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat de zwangerschap een mooie tijd voor je zal zijn, ondanks de kwaaltjes.

  3. bettybond 26 juni 2020 at 17:56

    Leuk om te lezen. Gefeliciteerd!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.