Review // Dessange Paris Extrême 3 Huiles haarolie

Liefst laat ik mijn haar zo lang mogelijk groeien, helaas wordt het dan steeds moeilijker om de punten mooi te houden! Ik probeerde al wat crèmes en balsems uit, maar met een olie had ik nog geen ervaring..

Serums, crèmes.. het deed wel wat, maar niet echt veel. Van geen enkel verzorgingsproduct was ik al écht onder de indruk. Maskers zorgden wel voor een goeie verzorging, maar die gebruik je natuurlijk niet elke dag.

Toen er bij Kruidvat een actie was op Dessange (2 voor 9 euro!) besloot ik voor het eerst een olie te kopen.

Eén olie kost normaal 15 euro (!) twee voor 9 euro was dus een héél erg mooie deal! Zo’n deals deel ik trouwens graag op mijn Facebookpagina.

Goed! Over naar het product zelf. Deze verzorging van Dessange is een mix van drie verschillende oliën: Argan, Camelia en Pracai. Argan kende ik al, dit is een heel bekende in de wereld van haarverzuring! Ook van camelia olie had ik wel al eens gehoord. Maar pracaxi? Quoi?

Na even googelen vond ik dat deze olie afkomstig is uit een boom uit de Mimosa familie. Op Groene Wereld kun je er meer over lezen! In het artikel staat dat deze olie vele goeie eigenschappen zou bevatten. Zo zou het werken tegen haaruitval (vandaar ook het gebruik haarproducten). Ik vraag mij wel af of deze eigenschap wel nuttig is in een haarolie, je brengt hem namelijk niet op de hoofdhuid aan, enkel op de punten.

Het is echt een flinke fles, 125 ml! Ik heb hem nu enkele maanden, gebruik hem zeer frequent (elke 2-3 dagen) en eigenlijk is er amper iets uit.

Ik gebruik hem steeds wanneer ik mijn stijl- of krultang wil gaan gebruiken. Naast voeden beschermt deze Extreme 3 Huiles olie je haar namelijk tegen hoge temperaturen! Het is belangrijk er niet teveel van te gebruiken, eigenlijk volstaan een paar druppels al. Bij teveel product zou je haar er vettig uit kunnen gaan zien.. dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vaak warm ik een paar druppeltjes op tussen mijn handen, en wrijf het dan zo in mijn haren. Rechtstreeks op de punten aanbrengen zorgt ervoor dat je het moeilijker kan verdelen.

Eerlijk, ik ben écht écht heel blij met dit product! Het is zijn prijs meer dan waard! Mijn haar ziet er niet alleen gezond en glanzend uit waneer ik het gebruikt heb, het ruikt ook heerlijk!

De geur van de olie kan ik moeilijk omschrijven, het is warm en kruidig.. het doet me een beetje denken aan kaneel. Ik hou niet van chemische, sterke geuren. De Dessange 3 Huiles Extrème Olie laat een zweem van warme zoetigheid na. Ik ben fan!

Eigenlijk valt 15 euro echt wel mee voor zo’n grote fles, maar als je hem tijdens een promotie kan scoren is dat natuurlijk nog beter 🙂 who doesn’t like a bargain?

Op de site van Kruidvat vind ik hem niet meer terug (boohoo!) maar op tal van andere webshops gelukkig nog wel!

xoxo

Fie

Instagram // Facebook

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.