Review // Dove Body Scrub Kiwi Seeds & Cool Aloë

Al sinds deze potjes op de markt kwamen ben ik er erg nieuwsgierig naar! Ze ruiken heerlijk en leken me erg fijn in gebruik. Toch vond ik ze wat prijzig, en wachtte ik op een mooie promotie. Die kwam er nu en ik kocht meteen twee varianten aan!

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Dove producten. Hun douchegels vind ik vaak lekker ruiken in de fles, maar ze passen gewoon niet bij mij. Hoe dat komt? Geen idee. Chemie? Hun deodorants kocht ik wel al verschillende keren opnieuw.

Misschien dat ik daarom wat huiverig was om 9 euro neer te leggen voor een (relatief) kleine pot scrub. Als die me absoluut niet ging bevallen is 9 euro best veel weggegooid geld.

Maar toen kwam er een mooie actie voor Kruidvat voordeelkaart houders: 4 dove douche producten voor 10 euro! Moest je nog geen zo’n kaart hebben: vraag er eentje, de acties zijn echt wel de moeite! Zo betaalde ik dus niet 9 euro… maar 2.5 euro per product. Een heel verschil!

Er zijn drie verschillende geuren: Kiwi (en aloë), Macadamia (en rijst), Granaatappel (en shea boter)

Granaatappel vond ik wat te fruitig, deze met Kiwi is eerder fris! Macadamia is eerder zoet en warm, daar ben ik gek op! Ik koos dus voor de laatste twee.

Altijd een beetje een nadeel: scrub in een pot. Sowieso komt er tijdens het douchen wel wat water in, en dat is nu niet zo goed voor je product. Bij heel stevige zout- of suikerscrubs snap ik het wel, die gaan nu eenmaal niet zo gemakkelijk in een tube.

Gelukkig zit er wel een plastieken dekseltje onder, waardoor je hem voor en na gebruik snel weer af kan dekken.

Romige maar verrassend vaste structuur, erg fijn! Niet te slap.

Eigenlijk dacht ik dat dit een heel milde scrub zou zijn, heel romig met hier en daar een korrel (de zwarte stukjes).

Maar.. er zitten ook heel veel kleinere, witte scrubdeeltjes in die je op het eerste zicht niet meteen ziet! Hij scrubt dus een stuk beter dan ik had gedacht. Zonder te grof te zijn. Ik ben fan! Ook de geur blijft even hangen, mijn benen voelen achteraf zacht en gehydrateerd, zonder vettig laagje.

Ik gebruikte hem enkel voor mijn voeten, benen en billen en had eigenlijk niet zoveel nodig. Ik schat dat ik zo’n 15x zal kunnen doen met één verpakking.

Niet onbelangrijk: Dove scrubs bevatten geen microplastics maar afbreekbaar silica! Dat vind ik wel belangrijk.

Heel erg blij met mijn aankoop dus, de prijs is het op zich ook wel waard al is een leuke promo natuurlijk altijd welkom 🙂 en die zijn er gelukkig vaak! Dove Douche Scrub met Kiwi en Aloë, onder meer verkrijgbaar bij Kruidvat.

xoxo

Fie

Instagram / Facebook

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.