Review // Catrice Serum Glow Booster

Een primeur in het vernieuwde Catrice assortiment: niet enkel make-up, maar ook enkele skincare producten! Nadat ze zich met settingsprays en primers al even op de grens waagden, voegden ze nog enkele serums toe aan het gelaatsverzorgingsgamma.

 Catrice staat voor budget, maar vaak wel kwalitatief goeie producten. Vaak inventief en een heel wisselend (en dus altijd hip) assortiment.

Skincare wordt steeds populairder. (denk aan merken zoals The Ordinary die zich heel specifiek hierop richten) of aan de Koreaanse routines die veel mensen nieuwsgierig uitproberen. Catrice wilt steeds meegaan in de nieuwste trends, dus eigenlijk konden ze deze niet (volledig) aan zich voorbij laten gaan!

Het merk had natuurlijk al wat skincare in haar gamma, maar die stond onlosmakelijk verbonden met make-up. Primer voor eronder, setting mist voor erboven.

Nieuw is dat deze serums niet persé in combinatie gebruikt hoeven te worden (al kan dat uiteraard wel).

Er zijn twee verschillende varianten: Hydro Plumping of Glow Booster. Ik koos voor de laatste!

De flesjes zijn, naar Catrice’s gewoonte, heel mooi vormgegeven. Eigentijds en met mooie kleuren. Je ziet meteen heel duidelijk om welk product het gaat. Er staat geen overbodige informatie, in kleine lettertjes, op. Klaar en duidelijk!

Vaak kies ik voor skincare producten die Hyaluronzuur bevatten (Hydro Pluming, de andere variant, heeft dit ingrediënt). Nu wou ik echter eens wat anders uitproberen!

De (kleine) letters werden helaas onleesbaar op de foto. Wat wel leesbaar is, is dat deze formule Vegan is. Producten van Catrice (en Essence) zijn ook altijd Cruelty Free. Belangrijk!

Dit Glow Booster serum bevat en vitamine complex (E, C, B6) en ananasextract.

Maar wat doen die vitamines dan voor je huid?

Vitamine E werkt als een antioxidant, het kan de schadelijke invloed van vrije radicalen neutraliseren. Ook bewijst het zich op vlak van zonnebescherming, Vitamine E zorgt voor minder celschade, roodheid en zwelling wanneer het voor blootstelling aan de zon wordt aangebracht. Al is Vitamine E geen soloartiest, de werking wordt optimaal in combinatie met andere antioxidanten zoals Vitamine C. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat pigmentvlekjes verminderen. Vitamine E zorgt er ook voor dat de andere antioxidanten dieper in de huid kunnen doordringen.

Vitamine B6 helpt dan weer met het versterken van de barrièrefunctie van de huid, en bij de aanmaak van belangrijke bouwstoffen zoals eiwitten.

Veel goeds dus in een klein flesje!

Het Glow Booster Serum komt in een flesje met pipet. Dat vind ik niet zo handig. Eens je de pipet verwijderd is er een grote opening. Ik stootte per ongeluk mijn flesje om en verloor zo bijna de helft van de inhoud. Onhandig van mijn kant natuurlijk (kan Catrice ook niks aan doen), maar een pompje geniet de voorkeur van velen.

Nog een reden op voor een pompje te gaan: antioxidanten zijn gevoelig aan licht en lucht. Het is dus beter om ze zo min mogelijk aan lucht bloot te stellen. Met een (airless) pompje gebeurd dit niet.

Over de werking ben ik heel enthousiast! Het serum voelt niet vettig aan, en zorgt voor een goeie basis. Zowel onder als zonder make-up. Meteen na het aanbrengen voelt het ietsje plakkerig (wat hem heel geschikt maakt als primer) maar dat verdwijnt weer. Nu de zomer eraan komt vind ik de extra Vitamine E voor mijn huid echt een plus!

Dit wordt voor mij een re-buy, en ook naar het Hydro Booster serum ben ik nu heel nieuwsgierig geworden..

Beide serums kosten 5.99 euro en zijn exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat!

xoxo

Fie

Instagram // Facebook

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.