Review // Kruidvat Gel Polish Remover Kit

Het beautysalon sloot zijn deuren (volledig terecht natuurlijk) omwille van Corona. Het zal velen bekend klinken ๐Ÿ˜‰ en hoewel het nu geen topprioriteit is vind ik het wel belangrijk om zorg te blijven dragen voor mezelf. Mijn nagels hadden รฉcht een opknapbeurt nodig! Lukte het om dit zelf te doen?

Normaal draag ik altijd Gel Polish, en die breng ik gewoon thuis aan (ik heb de juiste producten, en een lamp). Voor mijn huwelijk had ik echter gel laten plaatsen, en die wou ik dan ook professioneel laten verwijderen (aangezien ik er zelf helemaal geen ervaring mee heb). Het salon sloot (uiteraard begrijpelijk) een dag voor ik mijn afspraak had, maar die gel wou ik er toch echt wel af! Ik kocht dus nog snel deze “Gel Polish Removal Kit” van Kruidvat om zelf aan de slag te gaan.

Dit is waar ik het mee moest doen: 4 weken uitgroei, een afgebroken verlenging en wat chips & cuts.

En dit zin in de verpakking van kruidvat: zilverpapier met wat stof op bevestigd, een tool om de losgeweekte gel mee af te schrapen en een vijltje.

Het is de bedoeling dat je de stof doordrenkt met remover naar keuze, en het zilverpapier goed om je vinger wikkelt (zoals op de verpakking ook te zien is).

Ik gebruikte (buiten de kit zelf natuurlijk) nog volgende producten: De Nail & -Glue Remover van Kruidvat, en hun Nagelolie.

Ik vijlde de kleurlaag op mijn nagels op voorhand niet (al raden sommigen aan dit wel te doen) en toch kwam de gel goed los! Met de bijgeleverde manicurestick kon ik de gel er makkelijk afschrapen.

Mijn verlengingen lieten niet los, en daar heb ik ook geen verdere moeite voor gedaan (het risico om mijn eigen nagels te beschadigen of zelfs te breken was te groot).

De donkere kleur liet beter los dan de lichte, die kreeg dan ook 3 laagjes kleur ipv 2.

Ik liet de folie zo’n 30 minuten om mijn nagels zitten. Dit bleek voldoende te zijn!

Het resultaat! De dikke laag gel waarmee de steentjes (3 steentjes, wijsvinger) zaten vastgemaakt bleef wat uitsteken, dus die vijlde ik eraf. Ook de afgebroken verlenging vijlde ik bij, zodat er geen gekke “hobbels” onder mijn nieuwe nagellak gingen zitten.

Ik liet mijn nagels 3 dagen “kaal” en verzorgde ze verschillende keren per dag met deze nagelolie. Zo’n krachtige remover gebruik is natuurijk nooit goed voor je nagels. Ik wou ze dus zo goed mogelijk verzorgen achteraf.

Na 2 dagen bracht ik dan zelf terug Gel Polish aan, fuschia me zilveren accenten! Het zorgt toch een beetje voor een vrolijke toets.. ๐Ÿ˜‰

In de Kruidvat Gel Polish Remover Kit zitten 50 zilverfolie wikkels (+4 extra) goed dus om 5x je gel(lak) te verwijderen! Ik ben hรฉรฉl tevreden over dit product! Hier verkrijgbaar!

xoxo

Fie

Instagram / Facebook

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.