Haircare // Garnier Fructis banana shampoo en conditioner

De Hair Food maskers van Garnier zijn al een tijdje razend populair! Nu bestaan ze ook als shampoo en conditioner, in verschillende variëteiten. Ik besloot “Nourishing Banana” uit te testen!

Garnier Fructis Nourishing Banana Hair Food Shampoo & Conditioner. Een hele mond vol! Van de “gewone” Hair Food (de multifunctionele potten) was ik al langer fan, dus natuurlijk was ik ook reuze benieuwd naar deze!

Ik hou van de verpakking! Het lijken wel melkflesjes, echt leuke vormgeving!

Klaar, duidelijk, straight to the point. Dat zou bij meer producten zo mogen zijn!

Al heb ik ook een bedenking bij hun marketing/verpakking. Er staat dat ze Vegan en anti-dierproeven zijn. Garnier (Fructis) maakt namelijk deel uit van l’Oreal en laat hen nu een kwalijke reputatie hebben! Onthou: tegen dierproeven zijn is niet hetzelfde als deze niet uitvoeren en Vegan is niet hetzelfde als cruelty-free. Wordt er gelogen op de verpakking? Nee, maar het kan wel makkelijk foutief opgevat worden.

Hoewel l’Oréal al veel investeerde in vernieuwing en manieren om dierproeven te mijden, ze verkopen wel nog steeds in landen waar grondstoffen getest (moeten) worden. Hun eindproduct wordt dus niet meer getest, de stoffen waarmee ze gemaakt worden (misschien) wel. Dat wou ik toch heel graag vermelden, aangezien het voor veel mensen belangrijk is (en steeds belangrijker wordt).

Het klinkt misschien wat gek maar ik vind het positief dat het verschil tussen shampoo en conditioner zo duidelijk is. Gele fles, witte fles. Klaar. Bij sommige merken is het verschil miniem en dan vergis ik me wel eens van fles (zeker onder de douche, zonder bril of lenzen). Geen ramp, maar wel vervelend en verkwistend.

Ook hier staan de ingrediënten duidelijk opgelijst! Top!

Ik hield al van de potten Hair Food maar ook de shampoo en conditioner kunnen me zeker bekoren! Je hebt maar heel weinig shampoo nodig en de conditioner doet z’n werk. Dat er geen siliconen inzitten is natuurlijk zeer goed, maar het zorgt er ook voor dat ik achteraf nog een olie gebruik voor mijn puntjes (anders vind ik ze toch wat droog en niet glad genoeg aanvoelen). Andere silicone-vrije producten maken mijn haar soms droog en stug, dat is nu helemaal het geval niet!

Nog een groot pluspunt: de geur! Die blijft echt in je haar hangen, heerlijk! Zelfs mijn man merkte het op 🙂 Nog op mijn lijstje: de Macadamia Hair Food Shampoo & Conditioner.

Ook de prijs is fijn, met 5.99 per fles (6.99 voor de potten) zijn ze niet de goedkoopste bij de drogist maar ook niet de duurste. De middenmoot.. en regelmatig in promotie te vinden! Oa verkrijgbaar bij Kruidvat.

xoxo

Fie

Instagram / Facebook

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.