Review // Catrice Poreless Perfection Mousse Foundation

2x per jaar update Catrice hun assortiment. Sommige producten gaan eruit, nieuwe komen in de plaats. Een van de nieuwkomers dit seizoen is een mousse foundation, maakt dit type make-up een comeback?

Vooral bekend van in de nillies: mousse foundation in glazen potjes die je bij voorkeur minstens 2 tinten te donker kocht. Als het geen oranje masker vormde deed je ’t niet goed.

Gelukkig zijn we wel van dat idee afgestapt, en beetje bij beetje maakt de mousse foundation een come back! Geen worteltjes look deze keer, of dat hoop ik toch.. 😉

Catrice komt met een geheel nieuwe foundation, de “Poreless Perfection Mousse”. De glazen potjes zijn ook passé, deze komt in een tube!

Die tube ziet er overigens goed uit, simpel… duidelijk. Niet teveel poespas. Meer hoeft dat ook niet te zijn.

Zonder silicone! Dat is alvast een groot pluspunt! Vult poriën op, zorgt voor een matte teint. Klinkt goed!

Wat is de perfecte verpakking voor een mousse foundation? Ik weet het echt niet.. In deze tube zal helaas veel product achterblijven. Het product is te stug om heel makkelijk door de opening te krijgen. Een pompje is voor die reden al helemaal geen optie. En die glazen potjes? Praktisch, maar ook een stuk minder hygiënisch. Ik vind het een moeilijke!

Met 005 Warm Ivory haalde ik de lichtste kleur in huis, zoals je ziet mocht hij echt niet donkerder zijn.  Vaak heb ik niet de lichtste kleur nodig, dus voor velen zullen de kleurenopties helaas te beperkt zijn.  Er zijn 4 tinten verkrijgbaar, en die zullen misschien velen kunne bekoren maar lang niet iedereen. Misschien worden er wel meerdere tinten toegevoegd als de lijn een succes blijkt?

De kleur is een goeie match! Ook van het effect ben ik fan, het oogt mat maar niet te afgevlakt. Een mooie blur. Ik gebruikte er een primer onder (ook van Catrice! De primer die roodheid tegen gaat) en werkte het af met All Nighter van Urban Decay (spray). Primer en setting spray gebruik ik altijd, dus ik vond het wel zo eerlijk deze foundation ook op die manier te testen.

Het nadeel van alle matte foundations (maar van mousse misschien nog wat meer omdat die wat dikker is van textuur): oneffenheden worden benadrukt. Donshaartjes, droge plekjes.. het wordt (van dichtbij) allemaal een stuk duidelijker. Het is dus belangrijk om je huid op voorhand goed te voeden (dagcrème, serum..) zodat je geen droog effect krijgt.

Mensen met een droge huid zou ik deze foundation niet aanraden, voor mensen met een vette huid (zoals mezelf) is hij wel erg geschikt! (maar euh, ook een vette huid moet je goed hydrateren!)

Hij bleef de hele dag mooi zitten, zonder schuiven! Top! Toch merk ik dat ik vlugger voor een heel vloeibare foundation ga als het snel moet gaan, dat werkt toch iets makkelijker. Voor de Catrice Poreless Perfection moet je wat meer tijd nemen, door de dikke structuur is het iets lastiger hem overal gelijkmatig te verdelen, foutjes vallen vlugger op. Toch vind ik dat absoluut geen nadeel, dan gebruik ik hem toch gewoon wanneer ik meer tijd maak voor mijn make-up? Het is ideaal voor feestjes: dekt goed, blijft lang zitten.. andere foundation is misschien makkelijker in gebruik, maar die dekt vaak ook wat minder goed en gaat (onder invloed van zweet, tijd..) uitlopen. Dat doet deze niet!

Voor 5.99 euro vind ik dit echt een top aankoop! Verkrijgbaar bij Kruidvat, waar er nog vaak promotie’s zijn ook 😉

xoxo

Fie

Facebook / Instagram

You May Also Like

2 Comments

  1. Tessa 9 maart 2020 at 08:44

    Ik vind deze foundation met mijn droge huid echt drie keer niets. Alles word extra benadrukt, ook met een vocht inbrengende primer er onder

    1. Fie 11 maart 2020 at 09:11

      Voor droge huid is hij inderdaad niet geschikt! Dat heb ik er ook bij gezet, anders zou je wel eens teleurgesteld kunnen worden.. Voor mensen met een vette huid (zoals mezelf) vind ik hem wel erg goed!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.