Review // L’Oréal Free the Nudes Lipstick in No Lies

De derde l’Oréal lipstick die ik review (of ga reviewen) in korte tijd! De Age Perfect review staat al online, een review over de liquid lipstick komt eraan.. en dit is er eentje uit het nieuwe “Free The Nudes” gamma. Zijn ze allen even goed?

Eerlijk is eerlijk, ik was/ben niet altijd fan van l’Oréal. Hun verpakkingen vond ik vaak oubollig, en de kwaliteit de prijs niet waard. De laatste tijd maken ze echter een inhaalbeweging, de verpakkingen zijn een stuk mooier en de producten hebben een mooie kwaliteit!

De verpakking van deze (vrij) nieuwe “Free the Nudes” lijn vind ik erg mooi, poederige en roze.. een luxe feel.

Hoewel de verpakking dus erg mooi is, is de afwerking niet je-van-het. De stickers zijn vaker niet dan wel mooi recht geplakt. Dat vind ik jammer voor een lipstick van 14 euro.

Natuurlijk is de inhoud het belangrijkste, maar voor een duurder product (want hey, echt budget-budget vind ik L’Oréal niet hoor) verwacht ik ook een duurder aanvoelende verpakking. Essence en Catrice zijn een stuk goedkoper, maar vooral die laatste voelt kwalitatief eigenlijk beter aan.

De vorm en de kleur van de lipstick zijn zeer mooi! Nude lipsticks staan mij niet, de rest van de collectie (eerder bruine tinten) laat ik dus aan mij voorbijgaan. Deze roze “No Lies” is wel echt iets voor mij!

Optimale dekking, zachte structuur (niet stroef en droog zoals matte lipsticks wel eens kunnen zijn). Ik vind hem trouwens niet helemaal mat, eerder demi-matte. Hij is niet heel erg glanzend, maar hij bevat oliën waardoor het zeer matte effect verloren gaat. Dat is natuurlijk een nadeel als je een echt heel matte (langhoudende) lipstick wilt, maar het biedt wel extra verzorging waardoor je lippen niet droog aan gaan voelen. Het is dus maar wat je verkiest.

Heel duidelijk shiny, toch? 😉 Ik moet wel zeggen dat het bovenste (glanzende) laagje snel afslijt, wat overblijft is wel een matte kleur (zij het minder intens) die netjes blijft zitten.

Opzoek naar een echt matte bullet lipstick? Dan zou ik deze skippen. Hou er wel rekening mee dat heel matte lipsticks ook heel droog zijn en dus minder comfortabel zijn om dragen. Zoek je een lipstick mét verzorging die en zweem van kleur achterlaat en niet lelijk afslijt? Dan is deze wel iets voor jou!

De L’Oréal Free The Nudes lipsticks zijn oa verkrijgbaar bij Kruidvat voor zo’n 13.99 euro (maar vaak in promotie!) 😉

xoxo

Fie

Facebook / Instagram

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.