Getest en Gekeurd // Ardell Wispies met magnetische eyeliner

De wereld van de ‘false lashes’ staat niet stil. Het nieuwste op de markt? Magnetische eyeliner waar je je (eveneens magnetische, uiteraard) wimpers op kan bevestigen! Easy peasy of toch vooral een onhandige gimmick?

De magnetische wimpers die uit twee delen bestaan en waar je je echte wimpers tussen moet “sandwichen” kennen we ondertussen wel al. Een tijdje terug schreef ik er een review over en nu kun je ze zelfs makkelijk in Kruidvat vinden sinds Catrice en Essence ze ook opnamen in hun assortiment.

Wat deze wimpers van Ardell zo anders maakt is dat je gรฉรฉn twee strips (onder en boven) nodig hebt, maar dat je de magnetische wimpers simpelweg bevestigd op… magnetische eyeliner!

In theorie klinkt dat helemaal super. Het ‘sandwichen’ is best wel moeilijk (bij de klassieke magnetische wimpers) en door de strip onderaan maak je je ogen wat kleiner. Bovendien zijn twee strips (+ magneetjes) best zwaar waardoor je moet inboeten op draagcomfort en waardoor de wimpers in de loop van de dag kunnen gaan zakken. Magnetische eyeliner zou deze problemen oplossen! Maar zoals eerder aangehaald: in theorie dan toch.. ๐Ÿ˜‰

Op de achterkant van het doosje staan wat tips, maar die heb ik eigenlijk niet echt gevolgd. Ze raden aan eerst mascara aan te brengen, maar dat leek mij moeilijk zonder die dan bij het aanbrengen van de wimpers uit te smeren. Ik bracht dus achteraf mascara aan. Ook bracht ik eerst mijn eigen eyeliner aan, en gebruikte ik niet enkel de magnetische (waarom leg ik later uit).

Het product zit goed ineen. Simpel, duidelijk. Het enige wat ik anders had ingeschat was de hoeveelheid eyeliner, het lijkt een flinke pot te zijn maar er is dus veel minder inhoud dan wat je zou verwachten (het is echt maar een bodempje eyeliner, de onderkant is volledig hol). Op zich heb je ook niet zoveel liner nodig, dus je kan er wel een tijdje mee door..

Toen ik de eyeliner testte was ik wel hรฉรฉl positief verrast! Pikzwart en zeer makkelijk aan te brengen! Je hebt echt maar een heel klein beetje nodig (dat maakt het mindere volume meteen goed!).

Ta-Da! Toen ik de eerste wimper wou “plakken” had ik twee kansen nodig. De eerste keer had ik te lang gewacht (zoals met lijm is het belangrijk dat hij nog niet helemaal is opgedroogd). De tweede keer lukte het perfect! Gelukkig kan je makkelijk een nieuwe laag eyeliner aanbrengen als het de eerste keer niet zo vlot gaat.

Je volledige lijn (of wing) met de magnetische eyeliner doen zou prima lukken, maar dat is wel zonde van je product. Daarom heb ik dat niet gedaan.

Enig minpuntje: zoals bij veel valse wimpers moest ik ook deze wat inkorten (in de breedte), de perfecte breedte voor mij zat net tussen twee magneetjes is. Het viel niet erg op, maar het was wel beter geweest moest ik kunnen eindigen met een magneetje (dan kon de wimper ook niet omhoog wippen).

ย 

Dit is -volgens mij- tot nu toe de makkelijkste manier om valse wimpers aan te brengen! Lijm is zo’n geknoei, en dubbele strips hebben zo hun nadelen.

Net als alle nepwimpers voel je ook deze zitten, maar minder dan de dubbele strips. Je kan het vergelijken met klassieke wimpers met lijm. Heel storend is het niet, maar je merkt het wel.

Een puntje van kritiek zou zijn dat deze wimpers toch makkelijker loslaten dan (goeie) lijm. Een groot nadeel is het niet, want op een gewone dag blijven ze gewoon goed zitten… maar terwijl nepwimpers met lijm een dagje pretpark of mee motorrijden overleven, zullen deze dat volgens mij niet doen. Heb je geen wilde plannen? Dan is er helemaal niks op aan te merken ๐Ÿ˜‰

Ardell Wispies mรฉt magnetische eyeliner zijn oa verkrijgbaar bij BeautyBay (in verschillende varianten!)

xoxo

Fie

Instagram / Facebookย 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.