Let’s Get Personal // De voorbereidingen van ons huwelijk

Hoera! Sinds 19/08 zijn wij verloofd, het huwelijk volgt vrij snel (20/02) maar we pakken de festiviteiten errond een tikkeltje anders aan dat wat als “gewoon” aanzien wordt.. Wat ik daar juist mee bedoel en wat we dan al allemaal gedaan hebben? Dat lees je in deze post!

De Datum

Waar de meesten kiezen voor de lente of de zomer om te trouwen doen wij het daar al wat anders dan de rest ๐Ÿ˜‰ wij houden een “Winter Wedding” in Februari. Februari, yes! Maar waarom? Eigenlijk omdat we niet veel langer wilden wachten (we gaan ook een huis kopen, we vormen met mijn dochter erbij een gezin… het is dan gewoon fijner om elkaar man en vrouw te kunnen noemen). Een vrij traditionele reden dus. Bovendien is 20/02/20 ook gewoon een mooie datum! Dat zal er toch รฉรฉn zijn die we niet gauw vergeten ๐Ÿ˜‰

Geen trouwerij op een vrijdag of zaterdag dus… 20 februari is een donderdag.

Na het huwelijk (op het stadhuis, wij gaan niet trouwen voor de kerk) gaan we heel intiem eten met onze dichtste familie (ouders, grootouders). Geven we dan geen feest..? Oh jawel!

Het Feestย 

Een jaar later gaan we een groot feest geven. Door het schrikkeljaar is 20/02/21 wรฉl een zaterdag! Ideaal dus om het feest te kunnen geven exact een jaar later. Voorafgaand gaan we vast kiezen voor een niet-traditionele ceremonie. Waarom niet naar het stadhuis en de feestzaal op รฉรฉn dag? Daar was gewoon weinig tijd voor, en een feest geven op een donderdagavond is niet evident.

Onze save-the-date kaartjes zijn al onderweg! Best vroeg, maar zo hoeft niemand zich zorgen te maken dat er geen feest wordt gegeven of dat ze niet worden uitgenodigd.

Super toch? Wij heel erg blij met dit ontwerp van Kaartje2go! Ze hebben een erg ruime keuze aan trouwkaarten maar ook aan deze “save the dates“.

Uit alle ontwerpen sprong deze er voor ons uit. Waarom? We houden wel van dat geometrische en botanische. Dit is de perfecte combinatie! Verder is hij duidelijk, zonder teveel poespas en laat hij zich makkelijk personaliseren. Zo hebben wij de achtergrond wat geliger gemaakt. Bovendien lijkt het wel alsof hij speciaal werd afgestemd op de gepersonaliseerde stickers die we al hadden.. maar dat is dus niet zo. Puur -gelukkig- toeval! Ik ben zo blij met hoe het eindresultaat eruit ziet. Ook de enveloppen (wij kozen voor Kraft) kun je bestellen bij Kaartje2go, en hadden we zelf nog geen stickers gemaakt hadden we vast gekozen voor de goudkleurige sluitzegels in hartjesvorm van bij hen.

De Jurk

Hier post ik geen foto van ๐Ÿ˜€ maar ik vond hem wel al! Ik dacht dat ik voor traditioneel wit ging gaan maar nee… ik werd op slag verliefd op een babyblauwe jurk. Echt! Hij hing op een paspop in de winkel en toen ik binnenkwam zei ik meteen “Die wil ik!”. En voilร … die werd het dan ook. Giga-veel geluk had ik, want van die jurk was er maar รฉรฉn exemplaar. Toevallig in mijn maat.

Via Kaartje2go kun je trouwens 1.000 voor je trouwjurk terug winnen. Wie niet waagt niet wint ๐Ÿ˜‰ zo’n trouwjurk is toch altijd een grote hap uit het budget.

De bloemen

ย 

Hier ga ik het vooral simpel houden. Ik heb een voorkeur voor witte bloemen (in het bijzonder witte pioenrozen) en eucalyptus (passend bij onze uitnodigingen). Of dat mogelijk is weet ik eigenlijk niet, bloemen gaan mee met de seizoenen.. en in februari zou dat wel eens lastig kunnen worden. De bloemist(e) zal ons wel meer uitleg kunnen geven.. Of alternatieven voorstellen.

De Ringen

De trouwringen zijn onderweg! De foto is er eentje van mijn verlovingsring. Ik wil ze graag samen dragen, wat de zoektocht naar een trouwring iets moeilijker maakte. Uiteindelijk vond ik dรฉ perfecte match! Een fijne “infinity” ring – vol steentjes wilt dat zeggen, niet het symbool ๐Ÿ˜‰ – met blauw topaas. Ik hou van (half)edelstenen en hun betekenis, alhoewel rozenkwarts en robijn ook erg mooi zijn sprak blauw topaas me het meeste aan. Past natuurlijk ook goed bij de blauwe jurk ๐Ÿ˜‰

Uiteraard post ik na het huwelijk nog foto’s, dan zijn er geen geheimen meer! ๐Ÿ˜€

xoxo

Fie

Facebook / Instagramย 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.