Haircare // Foamie Hibiskiss Shampoo bar

De tijd dat shampoo bars enkel te verkrijgen waren bij Lush of online is voorbij! Sinds kort heeft ook Kruidvat verschillende merken in het assortiment. Ik kocht Foamie’s Hibiskiss en testte hem uit!

“Intens herstellend”, zo wordt deze Hibiskiss shampoo bar van Foamie omschreven. Perfect voor mijn lange, droge haar en bovendien ruikt hij over-heerlijk! Heel zoet en bloemig (hij bevat dan ook Hibiscus extract). Er zijn nog andere varianten te koop bij kruidvat, eentje met kokos (normaal haar) en aloë vera (droog haar).

Foamie is een van oorsprong Duits bedrijf, dat nu steeds beter verkrijgbaar wordt online en nu (bij Kruidvat) ook offline. Betaalbaar, en goed voor hoofdhuid en haar.

Het gebruik is natuurlijk heel anders dan wat we van een klassieke shampoo gewend zijn. Geen overtollig verbruik, geen grote schuimmassa. Het is wat wennen in het begin! Je hebt het gevoel dat je nooit genoeg product hebt, terwijl je eigenlijk gewend bent van er veel te veel te gebruiken. Eerst bracht ik Foamie aan met mijn handen, maar ik vond het toch gemakkelijk hem rechtstreeks op mijn haar te gebruiken. Een schuim creëren deed hij niet, al had ik het stiekem een beetje gehoopt door de naam.

Je zou er zo’n 25x je haar mee kunnen wassen, maar ik denk eigenlijk dat ik er langer meer zal doen. Je verbruikt wat meer product als je hem tussen je handen wrijft om (wat) schuim te verkrijgen.

Het oogt wel cute, zo’n shampoobar aan een lintje in de douche! Maar of het nu echt goed werkt.. voor wie dagelijks zijn haar was of absoluut geen last heeft van snel vet wordend haar lijkt me het wel ideaal. Geen stoffen die je haren strippen van hun natuurlijke oliën, en bovendien ecologisch. Mijn wortels en frou worden wel snel vet, en daar wringt het schoentje.

Op dag één is mijn haar erg zacht en ruikt het bovendien heel lekker (een dikke plus!). Maar dan moet ik de shampoo bar wel elke dag gebruiken. Dat vind ik minder praktisch. Ik weet niet of dit voor mij een rebuy wordt, misschien moet ik er nog aan wennen. Heb je geen last van snel vet wordend haar of was je je haar elke dag? Dan moet je Foamie zeker eens testen, zachtheid en een fijne geur zijn top!

Foamie shampoo bars kosten 4.95 euro en zijn (regelmatig in promotie) te vinden bij Kruidvat

xoxo

Fie

Facebook / Instagram 

You May Also Like

1 Comment

  1. Maria 3 mei 2020 at 11:32

    Ik heb Foamie Hibiskiss besteld maar nog niet binnen. Wel was ik mijn haar al een tijdje met shampoo bars. Eerst Nature Box, verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Deze vond ik teveel naar parfum ruiken. Sinds een paar weken gebruik ik de Glamorous van Pachamamaï. Met vloeibare natuurlijke shampoo moest ik om de dag mijn haren wassen omdat het dan echt vet was. Als ik mijn haar heb gewassen met de shampoo bar van Nature Box of Pachamamaï is het na 3 dagen nog niet vet. Beide merken hebben als eerste ingredient Sodium Cocoyl Isethionate. In de bar van Foamie staat dit al tweede ingredient. Ik verwacht geen enorm verschil.

    Je schrijft dat Foamie niet schuimt. Dat schuim heb je wel nodig om je haar en vooral hoofdhuid schoon te maken. Misschien kun je wat meer gebruiken ? De shampoo die je voor de Foamie hebt gebruikt kan ook van invloed zijn. Als je al een shampoo met natuurlijke ingredienten gebruikte merk je meestal weinig verschil. Gebruikte je een gewone shampoo dan zitten er waarschijnlijk siliconen in je haar. Deze wast Foamie er niet uit. Wil je weten of Foamie een alternatief is voor je huidige shampoo was je haar dan een paar keer met afwasmiddel. De ingredienten komen overeen met die van shampoo, er zit alleen meer detergent in om het goed te laten schuimen. Niet teveel gebruiken 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.