Getest en Gekeurd // Koreaanse 10 stappen (!!) Skincare Routine

(Zuid-)Korea is hip! Hun kledij, hun muziek (menig tienermeisje zal wel weten wie BTS zijn) en hun.. skincare! Zeer uitgebreide routines (10 stappen… whaaat) duiken overal op, en de merken zijn subliem. Wat doet zo’n Koreaanse routine voor je huid, en welke stappen zijn er dan? Ik testte het uit!

Een skincare routine met 10 stappen. Ik hoor je het denken, en ik dacht het zelf ook.. “ain ’t nobody got time for that”. Toch probeerde ik het een maand, met vallen en opstaan.

Voor je je producten aankoopt moet je je goed bewust zijn van welk huidtype je hebt. Droog? Vet? Gevoelig? Veel last van acné? Dan kun je gaan selecteren op basis daarvan wat je nu wilt bereiken, en wat je nodig hebt. Via Little Wonderland gaat dat erg makkelijk, je kan er aanduiden welk huidtype je hebt en bij elk product staat vermeldt waar in de routine het thuishoort.

De stappen zijn…

1 Reinigingsolie – een reiniger op basis van olie

2 Reiniger – schuimende of gelreiniger

-> De twee eerste stappen worden ook wel “Double Cleansing” genoemd, je verwijderd er nog meer vuil en dode huidcellen mee. Bovendien is de olie zacht voor de huid, waar een klassieke reiniger vrij agressief kan zijn.

3 Peeling of scrub

4 Toner

5 Essence – Hooggeconcentreerd serum (vaak waterachtig)

6 Treatment – Bijzondere verzorging voor wat jouw huid nodig heeft (behandeling van acné, pigmentvlekjes,..)

7 (Sheet)masker

8 Oogverzorging

9 Crème

10 Zonbescherming

Op verschillende sites vind je verschillende stappen terug, het is ook moeilijk om er een “one fits all” formule op te kleven. Het is vooral een kwestie van dingen uitzoeken. Hou er bij deze “test” dan ook rekening mee dat ik een vette huid heb.

Ik gebruikte afgelopen tijd deze Reinigingsolie van Klairs, echt nooit gedacht dat ik een reiniger op oliebasis zo fijn zou vinden! Met mijn vette huid is dat toch een no go? Daar zat ik dus fout, ook een vette huid kan vochtarm zijn en double-cleansen is iets wat iedereen ten goede komt. Echt, wat een zalig spul. Geen sterke geur (geen overvloed aan parfum) maar zachte, natuurlijke oliën.

Voor de tweede stap gebruikte ik mijn (niet-Koreaanse) schuimende reiniger of een gel. Die tweede stap is nodig om alle olie van de huid te verwijderen. Af en toe gebruikte ik ook een scrub, al deed ik dit niet elke dag. Ik had het gevoel dat de scrub die ik thuis heb toch wat te “ruw” is voor de huid. Een milde peeling kun je wel vaker gebruiken.

Een toner is stap 4. Alle ‘vuiligheid’ die diep in de poriën zit wordt verwijderd. De huid is helemaal schoon en er wordt vermeden dat er ontstekingen ontstaan. Ik gebruikte deze Green Grape Toner van Frudia! Geschikt voor de meest gevoelige types, en bijzonder aangewezen bij een gecombineerde of vette huid. Opvallend? Hij ruikt echt naar… groene druiven. Niet zo gek zou je denken, maar wij zijn zo gewend aan parfums en geurstoffen die helemaal niet in skincare thuishoren.. deze is zo natuurlijk, en dat merk je! Gek ook hoeveel vuiligheid er na double cleansen toch nog in de poriën blijft hangen (zelfs mijn zelfbruiner werd verwijderd!). Een essentiële stap dus.

5. Essence of Serum, ik koos voor het “3 Second Starter Collagen” serum van Holika Holika. Een giiiiiga-verpakking, voor weinig geld. En bovendien erg goed! Sowieso is het aan te raden je routine door te trekken naar je decolleté en handen, omdat dit zo’n grote verpakking is voel het niet aan als verkwisting (je bent toch altijd wat zuiniger met een klein, duurder product).

Waar ik serum wel dagelijks gebruik, geldt dat voor een masker niet. Het zou gewoon teveel zijn (te tijdrovend ook). Teveel hydratatie voor mijn huid. 2x per week is ideaal. Niemand zegt dat je die 10-stappen routine elke dag 2x (’s ochtend en ’s avonds) moet doen, je doet gewoon wat best bij jou (en je levensstijl) past.

Oogcrème is dan weer wel dagelijks essentieel. Shame on me, want ik vergeet het best vaak! Nochtans vind ik dat net een zone waar ik wel wat extra aandacht aan mag besteden.

En (op één na last, but not least): crème.. dagcrème, of nachtcrème. Absoluut onmisbaar in je routine. Een (geltextuur) dagcrème gebruik ik elke dag, voor ’s avonds is er dit slaapmaker van Huxley. Herstellend en voedend. Ideaal wanneer je soms last hebt van onzuiverheden. De textuur smelt makkelijk samen met je huid, je waant in je in een wellness.. zooo fijn om deze in te masseren.

Het resultaat?

Mijn huid zag er in tijden niet zo goed uit! Ik heb sowieso grove poriën (daar valt nu eenmaal niet veel aan te doen), maar nu zijn ze schoon en vallen ze zoveel minder op. Vaak draag ik nu zelfs geen foundation meer, iets wat me een tijd terug haast onmogelijk leek. Als ik dan wat ‘luie dagen’ heb (waarop ik dus snel de gewone reiniger neem en verder niks) merk ik meteen het verschil. Skincare doet zoveel voor je! Je moet er alleen wat tijd voor maken.

Koreaanse producten zijn top en ik wil er zeker nog wat meer aanschaffen! Via Little Wonderland gaat dit heel snel en makkelijk – enne.. hun verpakkingen zijn supercute 😉 – ook niet onbelangrijk, toch?

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.