Bite Me // Kruidvat Banaan Spinazie Smoothie

De maaltijdshakes van Kruidvat kregen onlangs een facelift.. en een “zusje”! Sinds kort zijn er namelijk niet alleen shakes in het assortiment.. maar ook smoothies! Lekker of niet?

Voortaan prijken de shakes van Kruidvat in dit nieuwe, hippe jasje. Opvallend turkoois. Ik vind het een hele verbetering! Maar niet alleen de verpakking is nieuw, ook enkele smaken zijn voor het eerst beschikbaar (Lemon Curd & Oats, Salty Caramel) en er werd een heel nieuw gamma toegevoegd… de smoothies. Die zijn er in een “Fruity” variant (aardbei – blauwe bosbes) en een “Veggie” variant, deze banaan – spinazie.

Pas op: deze smoothies dien je echt als smoothie te drinken.. het zijn tussendoortjes en géén maaltijdvervangers. Er staat ook dat je ze voor de maaltijd kunt drinken, dan hebben ze een hongerstillend effect.

Wat ik interessant vond is dat je ze kan mengen met water, ik probeer de inname van melk (door milde allergie) te beperken. Dit is makkelijker!

Groen poeder, zoals verwacht 🙂

200 ml water en schudden! Het mengen gaat heel makkelijk, het is niet persé nodig een blender te gebruiken (oef, dat scheelt weer een hoop afwas).

Kleine opmerking: 200 ml is best weinig, maar je kan je portie natuurlijk ook verdubbelen.

But now… hoe smaakt het? Ik vond het eigenlijk echt lekker! De spinazie proefde ik niet echt, de banaan wel… en nog iets.. ik dacht meteen aan Matcha! Hoewel het niet op de verpakking (vooraan) vermeldt staat, is het wel een ingrediënt! (en dat merk je). Gelukkig hou ik van Matcha, maar niet iedereen is er gek op.

Ook de overige ingrediënten zijn echt goed, zo is Maltodextrine (het hoofdbestanddeel) een hoogwaardig koolhydraat dat uit zetmeel wordt gewonnen. Het bevat minder glucosedeeltjes per polymeer dan een zetmeel, waardoor het sneller door het lichaam opgenomen kan worden. Complexe koolhydraten (zoals maltodextrine) worden langzamer opgenomen in het bloed en leveren daarmee energie op langere termijn. Verder zie ik nog spirulina en havermeel.

Hou je net als ik van Matcha en smoothies maar heb je niet altijd de tijd – of zin 😉 – om ze vers te maken? Dan moet je deze zeker eens proberen!

Kruidvat Smoothie met Banaan en Spinazie, 6.99 euro voor 6 porties!

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.