Review // Garnier Ultra Doux Esdoornsiroop Melkmasker

Garnier heeft met Ultra Doux een zeer mooi en gevarieerd gamma aan haarproducten. Van elke (steeds heerlijke) geur heb je een heel assortiment! Shampoo, conditioner.. en vaak ook een masker, een kuur, soms een olie.. en nu komt daar dus het “melkmasker” bij! Quoi?ย 

Dat ik fan ben van Ultra Doux is geen geheim. Steevast komt er wel een shampoo of een conditioner voorbij in mijn “Opgemaakt” artikels. Maar niet alleen de shampoo en conditioner zijn erg goed, ook van hun maskers vond ik nog geen meerdere! Toen ze met iets nieuws op de proppen kwamen wou ik het dan ook dolgraag testen.

Sinds kort is er de Ultra Doux melkmasker. Okรฉ goed.. maar wat is dat dan? Eigenijk zijn het eerder lopende (‘melk’) maskers. Makkelijk te verdelen, en voor 98% van natuurlijke oorsprong (dat doet mij denken aan de Fructis (ook Garnier!) Hairfood). Silicone-vrij, dus vederlicht en maakt je haar niet zwaarder of vettig. Althans toch niet in theorie.

De gebruiksaanwijzing kon niet simpeler zijn: aanbrengen, spoelen. Het lijkt niet nodig om dit masker lang te laten inwerken, al doe ik dat liever wel. Ik gebruik het liefst een masker op droog haar, om het dan zeker enkele uren in te laten werken. Omdat er niet specifiek vermeldt stond dat je haar nat of vochtig moet zijn, ging ik er dan ook vanuit dat dit niet nodig is. Ideaal!

Natuurlijke ingrediรซnten, oog voor de natuur. Fijn dat meer en meer merken daar belang aan hechten! Helaas is moederbedrijf l’Oreal niet proefdiervrij.

Het Ultra Doux melkmasker heeft een zachte, lopende structuur en… een heerlijke geur! Nu snap ik waarom er opstaat dat het niet voor consumptie is ๐Ÿ˜‰ Serieus. Dit doet me denken aan van die dikke Amerikaanse pancakes met veel ahornsiroop.. je zou er spontaan van gaan watertanden. Van de drie geuren (esdoorn, honing en amandel) vond ik dit echt de fijnste (ook het zoetst, daar moet je wel van houden).

Ook over de werking ben ik erg enthousiast! Ik gebruikte hem op droog haar, en liet hem ongeveer een uurtje inwerken. Het resultaat? Zacht en ontward haar! Vooral dat laatste is voor mij erg belangrijk, ik heb heel lang maar ook fijn haar en die knopen zijn een hel om eruit te krijgen. Fijn dus dat dit zo makkelijk ging! Het effect bleef zo’n twee dagen, daarna kwamen mijn “frizzy” lengtes gewoon terug. Op langere termijn zou het masker hier ook tegen helpen, op korte termijn was ik al erg blij met de verdwenen knopen… en, uiteraard, de geur!

Ook de prijs is een plus, 5.99 euro voor 250 ml (daar doe je wel even mee!). Garnier Ultra Doux Melk masker, (oa) te koop bij Kruidvat!

xoxo

Fie

Instagram / Facebook

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.