Review // Bondi Sands Liquid Gold Dry-Oil

Omdat ik van mezelf wel héél erg bleek ben (lees: MAC NC15 is mij te licht) maak ik graag gebruik van zelfbruiner. Ik heb een favoriet maar test toch nog steeds graag uit… deze ‘dry oil’ van Bondi Sands was ‘next on the list!’

Bondi Sands. Overgewaaid vanuit Australië en razend populair. Ik ben al enkele jaren erg tevreden over de zelfbruiner mousse van Kruidvat maar wou deze Australiër toch aan een test onderwerpen!

Wat mij vooral aansprak is de formule, een Dry Oil! Dat leek mij makkelijk in gebruik en minder geknoei dan een mousse. Het is een een nieuwigheid, en dat is natuurlijk altijd fijn om te testen!

Easy Enough. Sprayen, verdelen met een tanning mit, wachten tot het droog is.. done!

Coconut scent, geen vervelende zelfbruiner geur dus… of dat wordt althans beweerd. Bondi Sands is trouwens ook proefdieren vrij.. dat vind ik altijd een plus!

Mooie beweringen maar werkt het ook zo goed..?

Wel… een spray heeft voordelen. Zo is hij erg makkelijk in gebruik en knoei ik er niet zo mee als met een foam (maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk!). Wat daar dan wel tegenover staat is dat je hem niet op de kop kunt houden (zoals je met een deo bijvoorbeeld wél kan doen) dat maakt het toch lastig om bijvoorbeeld de achterkant van je benen mee te nemen.

De geur is erg overweldigend maar stoort mij niet, de klassieke zelfbruiner geur krijg je na verloop van tijd (helaas) wel.

De kleur van de Dry Oil is super, ik kreeg zelfs al complimenten op de tint! Het is een mooie gouden zongebruinde kleur, niet oranje, niet te donker en niet te subtiel.

Het grootste minpunt is dat de olie transparant is, dat wilt zeggen dat je niet kan weten waar je al bent geweest. Voor verwoede zelfbruiner gebruikers die daar al hun eigen routine in hebben zal dat niet zo’n ramp zijn… mij is het echter nog niet gelukt om hem echt streepvrij aan te brengen.

Zo liep ik ruim een week rond met deze streep op mijn been.. ik kreeg hem zelfs niet weg met scrub. Bondi Sands heeft wel een remover in het assortiment voor dit soort problemen, die lijkt mij niet onhandig!

En dit is het resultaat als je sprayt maar nét niet snel genoeg met je met je mit aan de slag gaat… het lijken wel sproetjes! Ik vraag me af wat voor effect dat zou hebben op je gezicht… maar ik weet niet of ik het wel durf te proberen 😉

Na een maand (ongeveer om de 4 dagen gebruik) is er al 1/3de uit het flesje. Dat vind ik best veel! Met een foam doe ik een stuk langer. Voor ruim 20 euro zou je er langer mee mogen doen.

Kort samengevat!

Pluspunten

Heel mooie kleur. Droogt snel op. Niet plakkerig. Kokosgeur. Niet getest op dieren. Vervaagt geleidelijk aan (zonder vlekken). Mess-free. Je mit blijft netjes.

Min

Geen colourguide. Moeilijk(er) streeploos aan te brengen (dan een foam). Geeft af op witte lakens. Je moet snel werken. Moeilijk om achterkant benen/billen mee te nemen. 

Zou ik deze Dry Oil van Bondi Sands aanraden? Aan een geoefend zelfbruiner-aanbrenger (hehe) die het -bij wijze van spreken- met zijn/haar ogen dicht kan doen: Ja! Maar aan een beginneling of iemand die niet zo geoefend is (waaronder ik mezelf reken) zou ik toch eerder een foam (met colourguide) aanbevelen..

Bondi Sands is te koop bij Douglas en staat af en toe in promotie (zo bestelde ik bij een -25% actie! Dat maakt hem prijsbewijs toch een stuk aantrekkelijker)

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.