Getest en Gekeurd // Ik kocht een trouwjurk.. op zalando

Eén trouwjurk? Nee nee, ik kocht er eigenlijk meerdere… en niet enkel via Zalando, ook op Asos. Kun je huwen in een échte trouwjurk zonder er een maandloon voor te geven?

Sinds een kleine maand ben ik verloofd! Hoera!

Ik begon meteen aan de voorbereidingen.. welke locatie? Uitnodigingen? Maar vooral… welke jurk wil ik? Klassiek wit en lang? Kort en kleurrijk?

Ik was er vrij snel over uit dat ik een echte bruid wil zijn. Mijn trouwjurk wil ik maar één keer aan. Een jurkje dat je perfect door kan dragen… ik snap het wel, maar het is niks voor mij. Wat als één van de genodigden dezelfde jurk aanheeft, of erger… een veel mooiere? 😉 nee nee, dat risico neem ik niet.

Helemaal wit vind ik dan weer té klassiek. Ik wil een echte bruidsjurk, met een twist! Maar… ik wil er geen maandloon aan kwijt. Locatie en eten (fooooooodz!) vind ik dan belangrijker.

In mijn zoektocht naar inspiratie online zag ik dat er ook verschillende trouwjurken verkocht worden op sites als Zalando en Asos. Ideaal om eens wat uit te proberen! ik kocht 4 jurken via Zalando en 1 op Asos.

All right! We beginning bij Zalando.

Dit was niet mijn favoriet. Ik vond hem op de site wat te klassiek ogen, maar wou hem toch graag proberen! Bovendien stond hij in promo, en ik wou graag weten wat je voor een klein budget kan krijgen.

Ta da! Eigenlijk vond ik hem echt niet verkeerd, qua lengte ook ideaal (ik ben 1m60 en draag hier hakken).

Enig nadeel? Hij sloot bij mij niet mooi aan… ik ben duidelijk te tenger gebouwd voor deze jurk. Bij iemand met brede(re) schouders was hij een stuk mooier geweest.

De rug vond ik erg mooi! Hij sloot aan mijn taille ook perfect aan.

Luxuar Fashion, 223 euro 

NEXT!

Omdat ik vooral wou proberen (en niet houden) besloot ik ook voor iets totaal anders te gaan. Een trouwjurk jaren 20 stijl.

De mouwtjes vond ik erg leuk!

Voila! Echt iets helemaal anders! Misschien niet “bruid” genoeg… ik wil echt een prinsessenjurk. Trouwens… bij zoiets nauw aansluitende zou ik me toch niet helemaal comfortabel voelen 😉 (zoals ik zei… fooooodz)

Op zich was hij wel heel flatterend voor mijn figuur! Ook de details en kwaliteit zat helemaal goed. Perfect voor de bruid die toch nét wat anders wilt.

Forever Unique, 128 euro 

 

Op naar Asos… en hier zie je meteen een pluspunt: de verpakking. Wauw! In een grote kartonnen doos en mét hoes en houten (en dus mogelijk te graveren) kapstok!

Het design van deze jurk is simpel, maar de stof…. honderden (duizenden!) lovertjes.

Toen ik hem online zag was ik meteen helemaal verkocht.. op één detail na.

De “flauwe” (goedkoop ogende) bandjes… argh! Dat is toch echt jammer? Een retoucheuse kan er vast wel weg mee.. maar het is toch jammer.

Ik heb wel 20 rondjes zitten draaien 🙂 bling bling bling…

Met (heel flatterende 😉 ahum) bralette. Geen support in de jurk. Dood jammer.

Asos Sequin Dress, 250 euro 

En van de ene (online) favoriet naar de andere… voor deze trouwjurk van Zalando had ik maat reminders ingesteld. Vooral van de blaadjes die van het lijfje overlopen op de rok was ik fan! Blaadjes zijn ook wat minder klassiek dan kant.

Jaaa! Deze vond ik echt leuk, alleen jammer dat hij volledig wit is (een beetje contrast door een champagnekleurige rok bijvoorbeeld) had ik nog mooier gevonden.

En… jammer dat ik hem niet dicht kreeg 😉 ik had reminders ingesteld voor 2 maten, hij kwam dus alleen terug in de kleinste (waarvan ik wist dat het nipt ging zijn)

Luxuar Fashion, 300 euro 

Last (but not least)… nog een laatste van Zalando. De snit, het kleur… ik was er meteen helemaal verliefd op.

Detail: doorzichtige stof aan het lijfje

Enige puntje van kritiek: ik ging het nog leuker gevonden hebben moesten de versieringen doorlopen op de rok. Veder ben ik helemaal om! De snit is echt wat ik wil, net als de kleur. Niet te klassiek, maar toch een echte bruid.

Mascara, 220 euro 

De laatste is mijn absolute favoriet, maar de lovertjes van de Asos jurk laten me ook niet los.. 😉 Welkeen zou jij kiezen?

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.