Review // Catrice HD Liquid Foundation

De zoektocht naar dé perfecte foundation is een moeilijke. Kwam die van mij eindelijk tot een einde?

Bloggers, vriendinnen, collega’s.. iedereen was laaiend enthousiast over de HD Liquid Foundation van Catrice. En toch was ik wat terughoudend.. Het vinden van een goeie foundation vind ik echt niet gemakkelijk, en een budget-vriendelijke, makkelijk verkrijgbare oplossing leek bijna te simpel.

Mijn ervaring was ook dat ik met goedkopere skin(care) producten toch vaker last had van puistjes. Zou ik het wel riskeren om dan voor Catrice te gaan? Algemeen ben ik groot fan van budget(merken) maar als het op skin aankomt grijp ik toch vaker naar merk.

De lovende reacties kon ik echter niet blijven negeren dus… ik ging overstag!

Ik kocht 030 Sand Beige, niet te allerlichtste kleur maar wel eentje die perfect bij mij past in de zomer én een gele ondertoon heeft.

Meteen het enige minpuntje aan de verpakking: hoe leuk zo’n pipetje ook is hij ging bij mij toch al enkele keren lekken. Een keer omdat ik he zelf niet goed genoeg had dicht gedraaid (heel m’n tas onder..) en een keer “zomaar”, maar toen bleef de “lekkage” gelukkig beperkt tot de binnenkant van de dop zelf. Voor een pompje (dit blijft mijn inziens toch het beste) is de formule misschien te lopend. Welk alternatief zou er dan beter zijn…? Sja..

Over de foundation zelf heb ik helemaal geen klachten! De kleur past perfect bij mij, ik zie geen lijntjes.. geen masker. Hij ruikt eerder neutraal (niet naar verf zoals sommige andere foundations). Hij is makkelijk aan te brengen (ik gebruik mijn vingers of een bufferkwast) en blijft -mits wat poeder in mijn geval- de hele dag perfect zitten. Ik kan mij voorstellen dat hij iets te mat is als je echt last hebt van een droge huid (ik heb een vette huid). Een goeie moisturizer aanbrengen voor je met je make-up aan de slag gaat is dus een must!

Ik gebruik de Catrice HD Liquid Foundation nu al enkele weken en merkte geen verschil op aan mijn huid. Oef!

Ik zal het dus maar beamen: dit is echt een toppertje!

Catrice HD Liquid Foundation is voor 6.99 verkrijgbaar bij Kruidvat 

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

You May Also Like

1 Comment

  1. Tessa 31 juli 2019 at 19:30

    fijn dat deze foundation zo goed voor je werkt. het is voor mij herkenbaar puistjes krijgen bij budget huid producten. al heb ik gemerkt dat het bij Catrice niet het geval is

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.