Let’s get personal // Vijf van mijn favoriete apps!

We zijn bijna continu bezig met onze smartphone. Facebook en Instagram kent iedereen natuurlijk wel al, maar er zijn nog (iets) minder gekende apps die ik jullie ook wil leren kennen!

Popular Wars 

Een spelletje dat heel verslavend werkt 😉 (even een heads-up!) zowel ik als mijn dochter (8) spelen het heel graag. Je maakt een poppetje (je kan zelf kledij, haarkleur,.. en een naam kiezen). Met je poppetje ga je in de school opzoek naar kleine, witte poppetjes. Van zodra ze in je cirkel terechtkomen, worden ze mini-versies van jezelf. De bedoeling is van je cirkel zo groot mogelijk te maken, je kan zelfs anderen met een kleine cirkel volledig opslokken! Grappig, leuk en niet moeilijk.

Unum

Met de app Unum kun je zien hoe je instagramfeed eruit zal zien wanneer je bepaalde foto’s upload. Zo kun je zien of een foto wel in je feed past, zonder dat je hem effectief moet posten. Je kunt zelfs instellen dat Unum foto’s automatisch voor je post! Dat doe ik niet, maar het kan wel handig zijn wanneer je het soms simpelweg vergeet.

Een preview van mijn instagram, de foto’s die een instagram-teken hebben in de rechter beneden hoek werden al gepost, de laatste (toen) nog niet. ik let er altijd op dat producten met de houten achtergrond elkaar niet raken, hetzelfde geldt voor foto’s van looks.

PS Express 

Eentje die ik onlangs leerde kennen door Kim! Deze app heeft 101 mogelijkheden, van filters en tekst toevoegen tot licht- en balans instellingen.

Wat ik vooral handig vind is het knopje “mijn looks”. Je kan een foto bewerken, en die bewerkingen een naam geven.. dan kun je voor een volgende foto simpelweg dezelfde instellingen kopiëren! Zo heb ik er eentje voor productfoto’s op instagram.

Recycle! 

Een app die helemaal niks te maken heeft met social media maar gewoon erg handig is! Met Recycle is je afvalkalender onnodig. De app waarschuwt je wanneer het tijd is om je vuilniszakken buiten te zetten. Ook kun je er zien wanneer het lokale containerpark open is.

Ook is er de “sorteerhulp”, twijfel je of iets nu wel of niet in de PMD zak mag..? Je tikt het in, en de app zal het je vertellen.

Google Translate 

Misschien een wat vreemde eend op dit lijstje. Google translatie is een standaard app, maar ik denk dat velen niet weten wat je er allemaal mee kan. Je kan er (uiteraard) gekopieerde teksten mee vertalen.. maar ook elke tekst waar je een foto van kunt nemen!

Zo gebruikte ik hem om de Koreaanse tekst op mijn serum te vertalen. maar hij kan ook perfect dienen om een buitenlandse menukaart te begrijpen, of om de verpakking van voedingswaren te vertalen.. niet onbelangrijk, zeker als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën.

xoxo

Fie

Instagram / Facebook

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.