Skincare // Holika Holika collagen 3 seconds starter serum

Zuid-Korea. Het land van de hoge beauty standaarden en de zeer uitgebreide skincare routines. Hun make-up en verzorgingsproducten sijpelen langzaam door naar hier, ik kocht er onlangs eentje van en testte het uit! 

Al een tijdje hoorde ik héél goeie dingen over Koreaanse skincare, De hele Koreaanse beauty industrie lijkt bijna geobsedeerd met perfect gehydrateerde “glass skin”. De obsessie gaat zo ver, dat skincare routines met maar liefst 10 stappen (!) worden toegepast. Een van mijn favorite YouTubers probeerde zo’n routine een maand uit (klik voor haar filmpje).

 

10 stappen gaat mij iets te ver, maar ik wou wel een extra product aan mijn routine toevoegen! Veel te lang heb ik uitdrogende, harde producten gebruikt voor mijn vette huid.. terwijl elk type huid nood heeft aan hydratatie. Een serum leek mij dus geen slecht idee!

Mijn oog viel op het serum van “Holika Holika”, een Koreaans merk.

Wat mij zo aantrok aan hun serums is dat ze algemeen heel goeie reviews krijgen, betaalbaar zijn en héél veel inhoud hebben! Wel 150 ml! Zeker voor serum is dat HUGE!

Ze zeggen altijd dat je je skincare best ook gebruikt op je hals, decolleté en handen. Een “gewoon” flesje serum (zo’n 30ml) is dan in no-time op. Duur grapje! Deze is dus ideaal.

Het flesje is van plastiek, maar voelt wel heel stevig en kwalitatief aan.

Alles staat in het Koreaans, ik was wel benieuwd en gebruikte de google translate app om er wijzer uit te geraken! Uit de nogal onsamenhangende tekst kon ik opmaken dat je het serum net na het reinigen moet gebruiken, het 10% collageen bevat en het je huid de hele dag zou moeten hydrateren. De collageen zorgt ervoor dat rimpeltjes en fijne lijntjes vermeden of opgevuld worden.

Dit zegt Holika Holika er zelf over op hun website: Serum-starter for the face enriches the skin with vitamins and minerals and prepares the skin for further care. Due to the water-like light texture, the serum penetrates deeply into the skin and keeps moisture inside all day. A dual-action product: improves the structure of the skin, gives it elasticity and a base for the make-up (smooths wrinkles and improves all over complexion).

Gelukkig is hij nog wel even goed 😉

De gel is doorzichtig, en heeft niet echt een geur. In elk geval niks opvallend of storend.

  

Meteen na gebruik van dit serum voelt mij huid heel zacht en gehydrateerd aan! Ik heb ook het gevoel dat fijne lijntjes en poriën er minder zichtbaar door worden (mijn linkerhand had serum, rechts niet). Na een maand gebruik kan ik met zekerheid zeggen dat ik er geen puistjes van kreeg.. integendeel! Mijn huid kreeg er echt een opkikker van! Ik gebruik hem voor mijn gelaat, hals, decolleté en handen.. vlak na het douchen. Na een maand gebruik zie je amper dat er wat uit is.. Top!

Er zijn verschillende versies van dit serum, ik kocht de Collagen Starter op BeautyBay simpelweg omdat hij in promotie stond. Sowieso zijn deze serums niet duur, Holika Holika is een heel betaalbaar merk! Voor deze monstersize flessen betaal je zo’n 13 euro. Value for money!

xoxo

Fie

Instagram / Facebook

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.