Bad & Body // Lush “Boom!” Toothy Tabs

Tandpasta is -hoe kan het ook anders, het zit ‘em al in het woord zelf- een pasta. In een tube. Geen gel in een potje, geen poeder in een doosje.. en toch komt Lush met pilletjes waar je je tanden mee kan poetsen. Huh?

 

Boom! Toothy tabs van lush (tja, tandpasta kun je het niet noemen) bestaan al een tijdje. Ik wou ze ook al langer testen, maar vergat ze om een of andere reden steeds mee te nemen. Alhoewel ik het vandaag over “Boom” heb bestaan er meerdere varianten, ik koos voor deze zwarte tabs omdat ze je tanden witter zouden maken en omdat ze geen standaard muntsmaak hebben.

Over die smaak zijn trouwens vele meningen te horen, sommigen vinden het best lekker.. anderen dan weer ronduit vies. Pas bij thuiskomst zag ik dat ze naar Cola zouden moeten smaken.. wat gek?

In een potje (flesje?) zitten zo’n 100 pilletjes, 1 volstaat om je tanden mee te poetsen.

Houtskool (vandaar de kleur), gunpowder, peper, anijszaad en zeezout.. Verrassende combinatie! Bij de ingrediënten is ook limoenolie te vinden, die zou (net als houtskool) verhelderen, maar ook het tandglazuur verstevigen.

Ondertussen heb ik de Toothy Tabs al vaak gebruikt! In het begin is het wat wennen: de smaak, te textuur.. Je moet ze eerst fijnmalen tussen je tanden en dan poetsen met een natte tandenborstel. In het begin kauwde ik te lang, zodat het poetsen maar moeilijk ging.. dat is dus wel even zoeken.

De smaak vind ik best goed! Het heeft inderdaad wat weg van cola… maar dan frisser. Voordeel is dat je het niet zo lang proeft, waar je met klassieke tandpasta een heel vieze smaak kan hebben als je erna iets eet of drinkt heb je dat met deze tabs niet. Een nadeel is dan weer dat het (net door die minder langdurige smaak) misschien minder schoon aanvoelt (maar dat is dus alleen het idee).

Ik vind ze vooral handig wanneer ik nog snel even mijn tanden wil poetsen maar niet zoveel later moet eten! Ook het whitening effect merk ik op (ik gebruik ze in combinatie met een whitening mondwater).

Ik ben dus erg te spreken over de Lush Toothy Tabs en wil ze ook wel eens proberen in “Lime Light”! Ze kosten 9.95 euro en zijn te krijgen in alle Lush filialen en ook op hun site.

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.