Review // Essence Melted Chrome oogschaduw in ‘Zinc About You’

De “Supershock eyeshadows” van ColourPop zijn voor velen niet onbekend. Een zachte formule met intens pigment en glans.. helaas enkel online (vanuit Amerika) verkrijgbaar. Maar nu komt Essence met een alternatief! Ik testte “Zinc About You” uit de Melted Chrome reeks.

Essence en Catrice voegen tijdens hun tweejaarlijkse ombouw steeds leuke, nieuwe producten toe. Vorig seizoen kwam er wel heel bijzondere oogschaduw in het assortiment: met een zachte, haast natte structuur.. zonder crรจme te zijn. Ik dacht meteen aan de bekende Colourpop producten!

Beide merken hebben erg mooie kleuren, maar ik koos voor ‘Zinc About You’ van Essence. Deze Melted Chrome oogschaduw heeft een mooie, bijna brons-achtige kleur. Vreemd, want zink is eerder zilver of blauw/wit van kleur. Anyway! Op naar de foto’s.

Geen poeder, geen crรจme.. echt wat tussen de twee! Je zou hem zo in kunnen duwen.

Rozig beige van kleur. Best neutraal!

Dat pigment. Serieus! Je ziet er helemaal niks door. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de Melted Chrome oogschaduw minder compact aan te brengen, dan heb je een mooie roze shimmer.

Ik vond het moeilijk om de kleur goed over te brengen op foto. Hij glanst zo mooi! Wanneer je de swatch in het licht houdt zie je de roze glans erg goed.

Ook in het doosje zelf is de bovengenoemde glans goed te zien ๐Ÿ™‚

En dit is de look die ik ermee maakte! In combinatie met Anastasia Beverly Hills MR en Soft Glam palette. De turquoise toets is een oogschaduw uit het Violet Voss Flamingo palette, de lipstick is “Loving” van The Balm. Zoals steeds vind je alle details over make-up looks terug op mijn facebookpagina.

Ik ben erg blij met deze budget oogschaduw! Hij is zo mooi en blijft echt lang zitten, wel opletten voor creases wanneer je hem te dik aanbrengt (maar dat is eigen aan crรจme). De Essence Melted Chome oogschaduw kost 2.99 euro en is verkrijgbaar bij Kruidvat! “Copper me” en “Platinum nights” staan nog op mijn wishlist ๐Ÿ˜‰

xoxo

Fie

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.