Skincare // Lush 1000 Millihelens Jelly gezichtsmasker

Ik hou van Lush. Ik hou zelfs geweldig veel van Lush. Telkens ze iets nieuws hebben test ik het graag uit, dat was natuurlijk niet anders met dit wel heel bijzondere jelly (jawel) gewichtmaskertje!

 

Helaas is er geen Lush bij mij in de buurt, telkens ik dus in Gent of Antwerpen ben moet ik er wel even langsgaan! Bij mijn laatste bezoek werd ik aangetrokken tot deze “Jelly Facemasks”, niet alleen zien ze er best grappig uit.. wat online research leerde me ook dat ze erg goed werken!

Er zijn (voorlopig) 5 verschillende soorten van deze maskertjes in een potje. Er is er eentje dat hydradeert, eentje dat scrubt,.. met mijn eerder vette huid ging ik voor “1000 Millihelens”, de zuiverende variant!

Grappig: ik wist niet wat een “Millihelen” was dus ik besloot het te googelen. Dit is wat ik vond:ย “From Helen of Troy, described by Christopher Marlowe as having “the face that launched a thousand ships.” The millihelen is a measure of feminine beauty: it’s the amount of beauty that would be required to launch one ship.” Lush heeft hun producten altijd zo’n leuke namen!

Gelei in een potje! 1000 Millihelens bevat appelsap (voedend), groene thee (kalmerend, reinigend), citroenolie (verkwikkend), Toverhazelaar extract (ontstekingsremmend) en Kaoline (klei). Ideaal dus voor de onzuivere huid!

Het is me niet helemaal duidelijk hoe vaak dit masker gebruikt mag worden, ik ga uit van 1 a 2 keer per week.

Dit is hoeveel je nodig hebt per keer, de consistentie is echt grappig! Ik ga ervan uit dat ik met dit potje (het is nog niet leeg) minstens 10x een maskertje kan leggen. Dan valt de prijs (10,50 euro) best wel mee! Het is niet spotgoedkoop, maar dat is Lush nooit.. maar ik vind het ook niet duur. Zo is het een stuk goedkoper dan vele maskertjes in een zakje voor eenmalig gebruik.

Eens je een stukje jelly tussen je handen hebt opgewarmd kun je het makkelijk aanbrengen en openspreiden! Werk wel snel, hier en daar een vergeten stukje opvullen lukt moeilijk (omdat je dan de rest van het masker weg wrijft).

Om de een of andere reden dacht ik op voorhand dat je het masker ging kunnen verwijderen als een peel off, dat is niet het geval! Je moet hem verwijderen met (warm) water zoals de meeste andere maskers, dit gaat gelukkig wel heel vlot (ik hoef niet te schrobben!).

Na afloop voelt mijn huid heel zacht, de verfrissende geur blijft ook nog even hangen. Ik heb niet de nood om meteen erna te hydrateren (al mag het uiteraard wel) dus 1000 millihelens droogt mijn huid niet uit!

Een fijn, niet-agressief en zuiverend masker voor de vette huid! Helemaal top! Just to Clarify (scrub) en Bunny Moon (met honing!) staan ook op mijn wishlist ๐Ÿ™‚

xoxo

Fie

Facebook / Instagramย 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.