Let’s get personal // Mijn blog in 2018 en in 2019!

Hoe verliep 2018 bloggewijs, wat is mijn meest populaire bericht en waar komen mijn lezers vandaan? Wat zal ik anders doen in 2019… of net niet?

2018 was op zich een goed blogjaar, ik heb leuke samenwerkingen gehad en toffe reacties gekregen. In april/mei kende mijn blog even een dipje, maar daarna ging het weer helemaal goed!

En niet alleen het bloggen ging goed, ook mijn social media ging erop vooruit! Over mijn Facebookpagina ben ik het meest tevreden. Hij kende een mooie groei en ik post er heel wat meer dan enkel nieuwe blogposts. Vroeger maakte ik elke zondag een blogpost over de meest interessante, nieuwe Kruidvat acties hier op www.hola-nova.be.. daar kreeg ik heel wat positieve respons op, het waren zelfs steevast een van de best bekeken berichten! Maar er was ook een keerzijde: na 1 week waren die posts niet meer relevant (want: nieuwe acties) terwijl mensen via google toch nog op die pagina’s terechtkwamen.. Daarom post ik sinds kort dezelfde inhoud, op Facebook! Wil je dus op de hoogte blijven van de nieuwe acties bij Kruidvat? Klik even het duimpje aan 😉

Mijn instagram zou actiever mogen zijn, ik post er regelmatig wel een nieuwe foto… maar misschien niet genoeg. Zeker elke 2 dagen 1 foto posten is mijn doel.. nu lukt dat in periodes wel, maar vaker zit er 3-4 dagen tussen. Nochtans kun je via Instagram wel bezoekers genereren!

Natuurlijk gaat het vooral over mijn blog zelf, volgers hebben op social media is leuk.. maar veel bezoekers (die blijven plakken op de blog) nog veel meer! Mijn Domain Authority is het afgelopen jaar flink gestegen, dat is heel goed! Domain Authority is de geschatte waarde van een domein, hoe hoger hoe beter..

Dit zijn cijfers van de laatste maanden, opvallend: alhoewel ik Belgisch ben heb ik veel Nederlandse bezoekers. Een hele tijd was Nederlands zelfs nr. 1! De meeste van mijn bezoekers zijn vrouwen (niet zo gek) tussen de 20 en 35 jaar. Niet al mijn bezoekers verschijnen in dit overzicht, ik weet niet hoe dat precies komt.. het zal vast wat te maken hebben met privacy. Alhoewel ik dus niet weet waar iedereen vandaan komt heeft dit wel een goed beeld weer.

ook opvallend: mijn “hometown” Poperinge staat niet in de top 10. Ergens vind ik dat wel fijn, mensen bezoeken en lezen mijn blog omdat ze de content interessant vinden… niet omdat zij mij persoonlijk kennen.

De absolute topper onder de meest bekeken artikelen: mijn ervaring met Ace & Tate het is een van mijn allereerste blog berichten (Hola Nova bestond slechts enkele weken!) en ook veruit het populairste. Mijn homepage staat er net onder gerangschikt. De meeste mensen komen via google op het Ace & Tate artikel terecht.

Grappig: héél soms kan ik zien welke zoekterm gebruikt werd om op mijn blog te komen. Helaas is het meestal “not provided”, jammer eigenlijk want daar ben ik steeds benieuwd naar! Sommige van mijn blogposts staan heel hoog in google gerangschikt.. en dat is natuurlijk goed nieuws voor mij.

Hallucinant: de hoeveelheid spam en aanvallen een blog te verwerken krijgt! Gelukkig moet ik dat niet allemaal handmatig uitzoeken en doet Jetpack dat voor mij (dat bespaarde me naar hun inschattingen zo’n 72 uren werk!).

In 2018 heb ik het bloggen wat afgebouwd. In 2017 blogde ik 4 keer per week.. het werd teveel, het voelde teveel als “moeten” terwijl het natuurlijk gewoon een hobby is. Daarom postte ik in 2018 enkel op woensdag en zaterdag. In 2019 wil ik dat terug optrekken: woensdag, vrijdag en zaterdag. Misschien laat ik in een drukke periode die vrijdag eens vallen, maar op woensdag en zaterdag wordt er gegarandeerd gepost. Verder blijf ik ook elke maandag posten op Facebook (kruidvat acties) en kun je daar ook uitgebreide beschrijvingen vinden van make-up looks. Op instagram wil ik ook actiever zijn, en misschien zelfs dagelijks gaan posten..? Ik begin met eens in de twee dagen, en dan zie ik wel 😉

xoxo

Fie

Instagram / Facebook 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.