Make-up // Violet Voss Flamingo Palette

Violet Voss is een van mijn favoriete merken. Het Hashtag palette gebruik ik vaak, hun Bloom highlighter zelfs dagelijks. Toen ik op zoek was naar een kleurrijk palette is het niet gek dat mijn oog op Flamingo viel..

Flamingo is een zonnig, zomers palette! Vrolijke kleuren, mooie vormgeving. Anders dan de rest!

Nooit gezien: een gebruiksaanwijzing (ander dan een tutorial) op een oogschaduwpalette! Beetje gek, maar er zal vast een reden voor zijn. In bepaalde landen is sommige informatie, hoe voor de hand liggend ook, gewoon verplicht. Dat deze informatie niet op het palette gedrukt staat maar doormiddel van een sticker werd aangebracht lijkt daarop te wijzen.

Anyway! De binnenkant doet er natuurlijk meer toe dan de buitenkant. Ik was meteen verliefd op de kleuren! Geel gebruik ik sowieso erg graag, en ik was al een tijdje opzoek naar mooie blauwe en rode tinten. Echt elke kleur in dit palette spreekt mij aan! Er is er geen één waarvan ik denk “nee, die laat ik vast links liggen..”.

Beach Ball & Sandals! Dit waren de tinten waar ik specifiek naar opzoek was.

Waarom is Oceanfront haast onzichtbaar? En waarom zijn Popsicle en Sunbathe praktisch identiek? Tidal Wave en Flip Flops zijn prachtig… maar de rest? Meh.. ik was eigenlijk niet zo onder de indruk, zeker niet van de matte tinten. De gele metallic tint in Hashtag is ook veel beter dan in Flamingo, ook al zijn ze beide van Violet Voss. Zonde!

Veel van deze kleuren zijn niet donker, Surf is gewoon lichtblauw.. ik verwachtte uiteraard een pastelkleur. Vooral de matte kleuren laten het wat afweten, zo zonde.. ik verwachtte bij Coral een vibrant, fuschia roze.. in werkelijkheid is het een flauw oranje rood. Gek toch?

Ik had meer van de swatches verwacht, maar ik wanhoopte niet.. vaak kun je oogschaduw met weinig pigment wel mooi opbouwen! Iets minder pigment maar makkelijk op te bouwen is vaak fijner om mee te werken dan véél pigment dat niet uit te blenden valt. Niet te vroeg oordelen dus!

Het lukt wel om met de rode, roze en oranje tinten een look te maken. Al moet er bij gezegd worden dat het wel wat geduld vereist.. zo moeten de kleuren echt héél erg worden opgebouwd en blenden ze eigenlijk helemaal in elkaar (waardoor het al vlug 1 kleur lijkt). Eigenlijk wou ik een blauwe look maken voor de foto’s bij dit artikel, maar zonder de foto overdreven aan te passen (helderheid, kleurintensiteit..) kreeg ik het gewoon niet op beeld! Zelfs het donkerste blauw blend je zo helemaal weg. Zonde!

Flamingo had, in mijn ogen, zoveel potentieel. Alle kleuren zijn “straight up my alley”, en ik kon niet wachten om ermee te spelen. Helaas valt het eigenlijk een beetje tegen.. de shimmers zijn mooi, de matte kleuren blend je zo weg. Diepte creëren gaat daardoor erg moeilijk.

Gek eigenijk! Twee van mijn favorieten (oa het Hashtag Palette) zijn van hetzelfde merk. Ook krijgt Flamingo héél veel lovende commentaren online. Kreeg ik een “slecht” exemplaar? Foute batch? Geen idee! Moest je de kans krijgen, test hem zelf zeker eens uit.. wie weet bevalt hij jou wel! Ik kocht hem met 30% korting op BeatyBay.. gelukkig maar, want met zijn 45 euro (full price) is dit geen heel goedkoop palette..

xoxo

Fie

Facebook / Instagram

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.