Bite Me // Cheeseburgers met Brie en Granny Smith

Ik hou van groene appeltjes in gerechten, ze geven een frisse toets zonder het geheel te zuur te maken. Eerder gebruikte ik ze al in een scampi curry, nu in burgers!

Inspiratie voor snelle en gemakkelijke gerechten haal ik van verschillende plekken. Deze keer op de receptensite van HelloFresh.ย Deze burgers met Cheddar en Tomaatย leken me heerlijk! Helaas is mijn dochter niet zo’n fan van tomaat.. en dat is zacht uitgedrukt. Maar een burger met enkel kaas is maar pover, niet? Daarom besloot ik de scherpe Cheddar te vervangen door zachte brie, en de tomaat door groene appeltjes!

Net zoals in het originele recept ging ik voor rundvlees en botersla.

Het sausje is een mix van mayonaise, ketchup, peterselie en een beetje balsamico. Ik koos in verhouding voor iets meer mayonaise (5 theelepels tegenover 4 ketchup), maar dat kun je -uiteraard- naar je eigen smaak aanpassen.

Ik bakte de rundsburger in de pan en voegde er op het laatst de brie aan toe, wanneer de brie lichtjes begint te smelten is het tijd om je burgers uit de pan te halen en je burger “op te bouwen”!

Dat deed ik in deze volgorde: burgersaus, rundsburger, brie, sla, saus

Ook mijn burger werd vergezeld van aardappel partjes met olijfolie gebakken in de oven.. (250 graden, 30 minuten… halverwege even omdraaien!)

Een heerlijke en unieke combinatie! Het zurige van de Granny Smith weegt goed op tegen de zachte smaak van brie.. zonder al te overheersend te zijn (je voegt er uiteraard ook maar enkele schijfjes aan toe.. geen halve appel).

Niet zo gek op groene appeltjes? Mango schijnt ook erg lekker te zijn bij brie en rund…en dit lijkt mij eigenlijk ook goed passen bij een (volkoren) pistolet met rozijntjes. De combinaties zijn eindeloos!ย Tijd voor een volgende test? ๐Ÿ˜‰ย 

Meer snelle en makkelijke recepten vind je hier!

xoxo

Fie

You May Also Like

2 Comments

  1. Glamourista 3 december 2018 at 14:39

    Oooh dat klinkt echt super goed!

  2. Tania 21 november 2018 at 19:01

    Ben heel benieuwd. T klinkt alvast heel lekker

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.