Review // Primark Matte Lipstick Vault

Dat ik een zwak heb voor lipsticks is ondertussen geen geheim meer. Een vault met 10 kleuren voor maar 14 euro? Daar zeg ik geen nee tegen!

Je zag hem al voorbijkomen in mijn shoplog, nu is het het tijd voor een uitgebreide review! De Matte Lipstick Vault van Primark..  10 héél mooie kleuren, in een mooie stevige box met magneetsluiting. Verrassend luxueus!

Hmm.. doen ze je ook niet aan een ander merk denken? 😉 de vormgeving, zelfs de geur (al is die hier een stuk overweldigender).. het is duidelijk waar ze hun inspiratie haalden.

Het kartonnetje met de namen lag er eerst vanboven op, maar dat was wat onhandig.. daarom heb ik hem onderaan gelegd. Dan zit hij niet in de weg, maar zie je hem wel nog!

Eerlijk? Ik kocht hem vooral “voor de heb”. Ik heb al veel lipsticks en ik dacht niet dat al deze tinten mij geweldig gingen staan. De eerste vier bijvoorbeeld… nah! Te beige kleuren maken mij heel bleek.  Als je een set koopt met 10 kleuren is het haast onvermijdelijk dat sommigen niet je meug zijn, of je niet zo goed staan. Als die set 14 euro kost is dat natuurlijk geen ramp..

Benieuwd naar alle kleuren? Ik testte ze allemaal uit!

“Naked” is minder “erg” dan ik had verwacht! Het is geen kleur die ik los zou kopen, en ik betwijfel of ik hem vaak ga dragen.. maar het ziet er niet zo slecht uit als ik op voorhand dacht!

“Uncovered”, aiii… dat is volgens mij de grootste misser. Beige Nude is echt niks voor mij!

“Thrillseeker” is al een stuk minder beige! Heel naturel en lijkt me wel mooi bij een zware ooglook.

“Naked Flame”… aha! Ja! Roze, daar hou ik meer van! Nog steeds nude, maar een stuk beter bij mij dan de eerste paar tinten.

“Tickle”, mijn favoriet uit het rijtje! Niet te opvallend, niet te rood, niet te roze, niet te paars… ideaal!

En ook deze “Vintage Rose” vind ik erg mooi! Je merkt dat we richting de diepere, meer opvallende kleuren gaan.

“Velvet Touch” is echt bruin.. ik weet niet goed hoe ik erover denk. Ik vind het op zich niet heel lelijk.. maar ik ben het echt niet gewoon.

“In The Buff” is nog wat bruiner dan zijn voorganger, ook deze zie ik wel bij een zwaardere ooglook.

“Bad Blood”! Toen ik de huls zag verwachtte ik me aan een héél donkerbruin/rood.. dat is het gelukkig niet! Het is een diepe wijnkleur, tussen rood en paars in.

En de laatste.. fel koraalrood! “Limbo”! Chili van mac staat al een tijdje op mijn wishlist.. ik heb een vermoeden dat ze vrij gelijkend zouden kunnen zijn? Ik vind hem in elk geval heel tof!

Zo had ik ook het vermoeden dat “Bad Blood” en “Diva” erg op elkaar leken.. hier zie je Primark bovenaan en MAC onderaan. Diva is wat donkerder en bruiner (ten opzichte van Bad Blood, die meer naar paars neigt). Maar ze zijn wel “familie”!

Conclusie: fervent lipstick addict of “newbie” die graag eens wat kleurtjes wil testen? Deze set van Primark is voor niemand een miskoop! De lipsticks zijn aangenaam om dragen (drogen niet uit en zijn niet stroef). Over de houdbaarheid heb ik trouwens ook niet te klagen, al moet je ze na een maaltijd wel even bijwerken.. wat op zich geen ramp is. Het is niet zo dat ze meteen verwijden. Voor dat geld is het al helemaal prima 😉

Haast niemand zal met alle kleuren staan, of alle kleuren mooi vinden… maar ah, zo’n vault staat ook gewoon mooi op je tafel 😉 en er zitten vast ook kleuren in die helemaal je ding zijn!

xoxo

Fie

You May Also Like

1 Comment

  1. Evelien 23 november 2018 at 12:54

    Oh wow, fijne review. De kleuren worden, naarmate ik naar beneden scroll, steeds leuker! Tickle vind ik echt een kleurtje dat ik elke dag zou kunnen dragen. Grappig dat je ook een MAC dupe herkende! Ik moet echt nodig weer langs Primark, ze hebben té veel leuke dingen..

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.