Skincare // Diadermine Hydralist Cocooning Mask

Diadermine…geen merk waar ik razend enthousiast van werd. Werd, want niet zo lang geleden voegden ze wat interessante producten toe aan hun assortiment!

   

Een van die nieuwe artikelen is deze, het “Cocooning mask”, een masker dat je ’s avonds aanbrengt en de hele nacht laat inwerken! Dat is bijzonder!

Iets waar ik altijd enthousiast van word: hyaluronzuur. Het doet zoveel goeds voor mijn huid! In dit masker van Garnier was het ook terug te vinden en dat zag je!

De claim dat het de huid “herstelt van stedelijke uitdroging” doe ik af als pure marketing. Mensen zijn zich steeds bewuster van (de effecten van) luchtvervuiling en daar speelt Diadermine handig op in.

Ik verwacht dus wel een masker dat intens hydradeert en mijn huid gladder aan doet voelen, maar geen absurdheden.

Opvallend in de ingrediëntenlijst: taurine. Jep, datgene dat je ook vind in Red Bull! Het zou veel positieve eigenschappen op het gebied van skincare, een antioxidant voor je huid. Wat minder fijn is:  dimethicone staat hoog op de lijst. Een silicone dat velen willen vermijden, het sluit de huid af en kan verstopte poriën veroorzaken. Het wordt vaak in cosmetica gebruikt omdat het de huid glad aan doet voelen, het zorgt als het ware voor een “plastic laagje”.

Zoete amandel olie staat hoog, en het masker bevat ook “plankton extract”, zoals aangegeven voor op de tube. Plankton zou vocht, vitamines en mineralen toevoegen aan de huid, maar er is nog relatief weinig over gekend. Wel een leuke toevoeging.

Twee dingen vielen op: dat het maskertje silicones bevat en de geur! De zoete amandelolie komt echt naar boven! Mij stoort het niet, en je blijft het niet ruiken terwijl je hem op hebt.

Ik gebruik hem 1 a 2 keer per week, zoals een gewoon masker. Vreemd genoeg staat er nergens op de tube vermeld hoe vaak je hem best aanbrengt. ’s Ochtends voelt mijn huid glad en zacht aan, ik merk wel dat er een beetje een laagje blijft liggen. Het trekt dus niet volledig in, ik ga ervan uit dat de silicones daarmee te maken hebben. Sowieso reinig je je gezicht ’s ochtends, dus eigenlijk maakt dat niet zoveel uit.

Ik wil niet doordrammen op die silicone, het masker bevat ook heel goeie ingrediënten zoals amandelolie, plankton extract en hyaluronzuur. Dat merk je! Als ik het masker gebruik voelt mijn huid de volgende dag echt “plump” en goed aan. Dat je het de hele nacht kan laten intrekken voelt als een verwennerij.  Een tube bevat 100 ml dus je kan er héél lang mee doen, ook al breng je hem erg royaal aan. 

Het Cocooning Mask kun je onder andere vinden bij Kruidvat,vaak met korting!

xoxo

Fie

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.