Skincare // The Body Shop Camomile Cleansing Butter

          De “Take The Day Off” balsem van Clinique is razend populair, deze variant van The Body Shop zou nog beter zijn.. really?

Al lang was ik nieuwsgierig naar de reinigende balsem van Clinique… maar wat is hij duur! Toen ik op een Australische Facebook groep las dat deze “Sumptuous Cleansing Butter” (wat een naam!) van The Body Shop zoveel beter is nam ik me voor deze eerst te kopen.

“Smelt zachtjes make-up en onzuiverheden weg, zelfs waterproof make-up.”

In masseren en afspoelen, simpel! Ik ben eigenlijk van plan om deze reinigende balsem met kamille enkel te gebruiken voor het verwijderen van oogmake-up.

Kamille is heel verzachtend bij ontstekingen, lauwe kamille thee gebruik ik steevast bij oogontstekingen! Deze balsem zou dus wel eens goed kunnen zijn als je een onzuivere huid hebt. Toch lijkt de structuur (denk aan kokosolie) mij wat te vet voor mijn huidtype.

De balsem is vast in het metalen doosje..

En wordt vloeibaar (als een zalf) bij contact met de huid!

Als test nam maakte ik swatches van verschillende, lang houdende make-up producten!

Het leek er eerst op dat de balsem moeite had met de waterproof eyeliner….

Maar na het wegvegen van de balsem met een wattenschijfje bleef er helemaal niks meer over.. ik hoefde niet hard te wrijven!

Ook op mijn ogen werkt de balsem heel erg goed, makkelijk in gebruik en prikt niet!

De olie van MAC zorgde ervoor dat ik wazig zicht had na het reinigen, dat heb ik met deze balsem niet of heel miniem (het is snel terug over).. groot pluspunt! Nog een plus is dat hij travel-friendly is en geschikt is voor lenzen dragers.

Enig nadeel is de verpakking: die is niet heel hygiënisch… maar omdat het een balsem is, is er volgens mij geen andere optie.. een noodzakelijk kwaad dus.

De reinigende balsem met kamille van The Body Shop kost 14 euro. Om eerlijk te zijn vind ik dit een vrij hoge prijs, al heb je wel erg weinig nodig dus met zo’n blikje (90 ml!) doe je heel lang.

De Body Shop heeft (helaas!) geen Belgische online shop maar wel een Nederlandse (check ook de reviews!)

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook & Instagram!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.