Review // Garnier Skin Hyaluron Shot Fresh-Mix Tissue Masker

De HydraBomb maskertjes van Garnier zijn waanzinnig populair. Zouden deze nieuwe Fresh-Mix maskertjes even goed zijn? Voor & na, en alle ingrediënten uitgelegd!

   

Het Hyaluron Shot Fresh-Mix Tissue Masker (heh, hele mond vol) van Garnier ActiveSkin zou de huid moeten “opvullen” en “glad maken”. Het is in elk geval een wat bijzonder concept: je moet het product zelf nog “mixen” met het tissue masker.

Hoe je dat precies moet doen staat uitgelegd op de achterkant (helaas slechts in kleine lettertjes in het Nederlands). Eerlijk gezegd snap ik de meerwaarde van dit zelf mengen niet. Een maskertje reeds gedrenkt in het serum was toch makkelijker in gebruik geweest? Ik denk dat ze het doen om aan te tonen dat er echt wel 30 ml product in gaat. Daarover later meer.

Het ligt misschien aan mij maar het duurde even voor ik door had hoe je het precies moest mengen 😉 ik zat op de verkeerde kant te duwen. Uiteindelijk kwam de gel-achtige massa toch bij het masker terecht.

Wat jammer is: veel van het serum bleef achter. Er is simpelweg teveel product voor het maskertje. Jammer toch? Het lijkt zo’n verspilling. Een volledig flesje (30 ml) product in 1 maskertje klinkt goed.. het zal wel te maken hebben met marketing, maar het is gewoon niet nodig. Ik heb het overige product gehouden om te gebruiken (als serum).

Aqua (water, oplosmiddel), Glycerine (vochtinbrengend), Propamediol (helpt andere ingrediënten om de huid binnen te dringen, zorgt voor een “dewy en smooth finish”), Betaine (reinigend), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (oplosmiddel voor oliën in water) Sodium Citrate (behoudt het PH level in het product, antioxidant, bewaarmiddel), Sodium Hyaluronate (Hyaluronzuur, intensieve hydratatie, zorgt ervoor dat rimpeltjes en lijntjes -tijdelijk- worden opgevuld),  Algin (antioxidant, verbetert de huidstructuur),Hydroxyacetophenone (antioxidant, huidverzachtende eigenschappen),hydroxyethylcellulose (verdikkingsmiddel, geeft het product zijn gel-achtige structuur), Citric Acid (zuurtegraad van het product in stand houden), CI42090 / Blue 1 (kleurstof), Parfum (geur)

Er zitten geen ingrediënten in die op een negatieve manier mijn aandacht trekken, de blauwe kleurstof zal zowat het “ergste” zijn dat erin te vinden is. deze kleurstof mag ook gebruikt worden in voeding (zij het met mate!) en staat hier bijna helemaal beneden op de lijst. De kleur van het maskertje is dan ook eerder gewoon transparant, niet opvallend blauw.

 

Voor & Na! Je ziet duidelijk dat het hyaluronzuur zorgt voor een “plump” effect! Dit zal verdwijnen (helaas), maar bij veelvuldig gebruik zal het helpen met doorbloeding, hydratatie,..

Mijn gezicht voelde heel zacht en gehydrateerd aan, door het bekijken van de ingrediënten weet ik dat dat het effect van glycerine is 🙂

Ik ben heel blij verrast door dit masker! Ik had eigenlijk niet verwacht dat het verschil zo duidelijk ging zijn. Een aanrader!

Het maskertje is te koop bij Kruidvat en Di voor 3.99 euro. Prima prijs! Er zijn nog wat varianten dus zo kun je eens afwisselen, volgende keer test ik het Vitamine C masker voor jullie uit!

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook en Instagram!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.