Let’s Get Personal // Mijn Skincare Routine zomer 2018

De zomer van 2018 is een uitzonderlijke.. hot hot hot! Dat brengt, voor mij althans, ook wat veranderingen in skincare met zich mee.

Misschien wel het allerbelangrijkste: reinigen! Ik kocht in april een VisaPure en ik ben er erg tevreden van. Het ding kostte een hoop (al kocht ik hem wel met een -21% kortingscode bij Ici Paris XL) maar ik heb er echt wat aan. Ik heb nogal snel last van acné en hiermee is het toch een stuk minder geworden. Ook Checks & Balances van Origins heeft hier zeker een aandeel in, hij pakt puistjes aan maar is toch mild! Sowieso gebruik je best een moisturiser na het reinigen, maar ik krijg geen droog of trekkerig gevoel. Top!

Over moisturiser gesproken: ook hier kies ik voor Origins, ik schreef al een review over de Matte Moisturiser with WillowHerb ondertussen is dat potje al leeg en is deze ook al halfweg op! De primer gebruik ik niet zo heel vaak, ook al is hij ook erg goed.

Deze is zeker niet voor elke dag: de Deep Pore Cleaner van Formula 10.0.06, lang geleden werd hij verkocht bij kruidvat (en toen sloeg ik een voorraad in). Ondertussen wordt dat merk er niet meer verkocht, maar is het wel verkrijgbaar op asos en bij di. Deze cleanser vind ik echter niet op de site.. misschien dat hij in de winkel (di) wel verkrijgbaar is! Anders kun je steeds terecht op eBay.

Wat zorgt er dan voor dat ik deze tonic (dat is het eigenlijk, je gebruikt hem na je reiniging en voor je moisturiser) blijf gebruiken? Wel, hij reinigt echt diep. Het is héél straf spul en ideaal nu ik soms last heb van hittepuistjes. In de winter gebruik ik hem nooit. Het is gewoon heavy stuff, hij droogt heel erg uit (vandaar, niet voor elke dag!) maar werkt wel.

Hij zit vol zuren en alcohol, dus gebruik met mate.. in tijden van crisis 😉

Velen houden niet van de geur, ik wel! Hij ruikt bijna botanisch, erg bijzonder.

Deze gebruik ik eigenlijk ook in de winter: de Biodermal zonnefluïde. Ze beschermen je tegen UVA en UVB stralen én doen het heel goed als primer! Je hebt ze voor verschillende huidtypes, deze zijn matterend en daarmee ideaal voor mij.

Omdat een zonnefluïde nooit een gehele dag bescherming biedt, hoe hoog de factor ook: deze gebruik ik tussendoor! De transparante zonnespray van kruidvat, niet duur, snel & makkelijk. Hij laat geen witte waas achter en je hoeft niks uit te smeren, het is gewoon een nevel!

Geen gelaatsverzuring maar ik zet het er ook even bij: de lush bubblegum scrub en het catrice Lip SuperSerum gebruik ik nu erg veel! Het serum dagelijks, de scrub toch om de 2 a 3 dagen. Super combinatie!

xoxo

Fie

Hola Nova kun je ook vinden op Facebook & Instagram

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.