Review // Catrice Lip Super Serum

Ik liet al de nieuwe Catrice producten zien, nu kon ik toch niet anders dan er ook één reviewen?

Net nu ik dacht dat ik baat zou hebben bij een lippen olie (ik draag haast elke dag -matte- lipstick) komt Catrice op de proppen met een serum! Een olie is er ook, maar dat lijkt me toch erg vettig..

Deze zit tussen een gloss en een olie in, en is dus ideaal! Toch qua consistentie.. ook qua ingrediënten en werking?

Over de verpakking heb ik in elk geval geen klagen, mat met roségoud.. mooi!

Een tube bevat 2.5 ml. Dat is weinig! Ter vergelijk: de volumizing lipglosses van catrice (ook geen grote verpakking!) bevatten 5 ml. Het is uiteraard niet zo dat het na een paar keer gebruiken op is, maar het is wel goed om weten.

Omdat de ingrediënten niet op het product zelf vermeld staan (nooit trouwens bij catrice) zocht ik ze op online. Beetje omslachtig, maar goed! Tussen haakjes zette ik erbij wat het is/wat het doet.

OCTYLDODECANOL (oplosmiddel en weekmaker, bevat gladmakende en vetbalansherstelende eigenschappen), TRIDECYL TRIMELLITATE (verdikkingsmiddel, verzachtend), DIISOSTEARYL MALATE (verzachtend), POLYAMIDE-8 (verzachtend, weinig informatie om handen!), PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL (abrikozenpit olie, vele positieve eigenschappen, rijk aan vitamine A en E, voedt de huid), SILICA (Siliciumdioxyde, voorkomt dat het product klontert) ETHYLCELLULOSE (zet olie om in gel), ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL (arganolie, optimaliseert de barrièrefunctie van de huid en is daardoor uitermate geschikt voor de droge huid), SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL (jojoba olie, reguleert de vochtbalans van de huid), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL (stimuleert absorptie door de huid), CAPRYLYL GLYCOL (verzachtende maar vooral antibacteriële werking), HEXYLENE GLYCOL (verzachtend maar vooral anti klonters), AQUA (WATER) (water), PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE (anti oxidant, voorkomt verkleuring), MEL (HONEY)  EXTRACT (honing), BENZYL SALICYLATE (geurstof, komt voor in etherische olie van verscheidene bloemen), PHENOXYETHANOL (conserveringsmiddel, antimicrobieel), AROMA (FLAVOR) (smaakstof), BENZYL BENZOATE (oplosmiddel).

Enkele dingen trekken mijn aandacht. Zowel op een positieve, als een negatieve manier!

Wat ik positief vond is de hoge plaatsing van de abrikozenpit olie, ingrediënten staan steeds in volgorde en de olie staat vrij hoog. Het is dus niet zo dat er op de verpakking wordt gezegd dat er abrikozenpit olie in zit, terwijl dit slechts 0.2 procent is.. het staat echt hoog op de lijst.

Het eerste negatieve punt: Silica. Jep, die vind je ook in zakjes bij je nieuwe schoenen 😉 vreemd toch? Online vond ik er één en ander over, de één wil het vermijden… volgens de ander maakt het niet zoveel uit. Ik geef het maar mee!

Verder zitten er nog een aantal mooie ingrediënten in: arganolie, jojoba olie, zonnebloemolie.. goeie, natuurlijk bestanddelen!

Water staat vrij laag op de lijst. Vaak staat water helemaal bovenaan, dus dit vind ik zeker positief!

Wat minder positief is: de laatste ingrediënten. Benzyl Salicylate en Phenoxyethanol kunnen allergieën in de hand werken. Opgepast dus voor mensen met een parfum allergie. De concentraties zijn heel laag in dit product (indien hoger dan 0.01% benzyl salicylate moet dit op de verpakking vermeld worden, en dat is niet het geval) maar als je heel gevoelig bent aan parfums of vatbaar bent voor eczeem rond de lippen (phenoxyethanol zou hier een ongunstige werking op hebben) is het toch goed om weten.

Ook opgelet voor veganisten: er zit honing in!

Qua werking is het serum erg goed! Hij voedt beter dan een balsem en bevat vele goeie, natuurlijk oliën. Toch is hij minder plakkerig dan een gloss en minder vettig dan een pure olie, qua gevoel en werking vind ik hem helemaal super!

Hij ruikt wat zoetig, bloemig maar niet overdreven. Het is geen snoepje. De smaakt komt hiermee overeen, niks bijzonder.. beetje zoet.

Het serum is alles wat ik van een serum verwachtte, ik gebruik hem 2x per dag en ik merk echt verschil! Catrice heeft ook een lip olie nieuw in het assortiment, daar ben ik ook benieuwd naar.. al zou ik die enkel ’s avonds voor het slapengaan gebruiken.

Catrice Lip Super Serum in 010 Wonder Woman (enige kleur) kost 4.59 euro en is verkrijgbaar bij Kruidvat filialen met de grote Catrice stand!

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook & Instagram!

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.