New In // Catrice Herfst/Winter update 2018!

Alle nieuwe producten, mijn eerste indruk.. en swatches!

Het is weer zover! Rond deze tijd wordt het Catrice gamma in elk Kruidvat Filiaal onder handen genomen, we nemen afscheid van sommige artikelen.. en verwelkomen andere!

Nieuw in het nagelschap: nieuwe lakjes.. met mooie kleuren! Maar niet alleen de kleuren vallen op, er werd op ieder potje een boodschap geprint. Leuk om ze naast elkaar te zetten! Of ze cadeau te geven! Hello you are gorgeous! 2.99 euro per stuk.

Daaronder vinden we 2 nieuwe primers: mattifying en anti-redness kenden we al, nieuw zijn Goodybe Pores (blurring) en Fresh it up (hydrating)!

Vooral Goodbye Pores (links) weet mijn aandacht te trekken, de kleur en de consistentie doen mij erg denken aan de matterende Smashbox primer! Let op: deze primer is één en al silicone, en sluit de huid af. Het effect is er zeker (ik testte uit op mijn handen) en misschien ga ik hem wel reviewen! Fresh it Up (rechts) doet mij qua ingrediënten denken aan de Nivea Aftershave Balm die zovelen gebruiken als pimer! 4.99 per stuk.

Nog een nieuwe primer: Light Correcting Serum in Morning Glow

Héél erg roze en pearly, wanneer je het uitsmeert zie je dat (gelukkig) niet meer maar hij geeft wel een mooie gloed! Zoals in de ochtendzon 😉 te te gebruiken onder foundation of alleen. 4.59 euro per stuk!

Geen primer, wel een transformerende crème! “Drops” om je foundation lichter of donkerder te maken was er al, eentje om ervoor te zorgen dat hij beter bleef zitten (waterproof) was er ook.. Nieuw in het gamma zijn de drops die je foundation hydrateren! Fan van mac Studio Fix maar je hebt een droge huid..? Misschien zijn deze voor jou de oplossing! 3.59 per stuk.

De HD Liquid foundation is er nu ook in een Radiance versie! Velen zijn fan van deze (matte) foundation, nu is er ook een versie voor diegene die het eerder hebben voor een mooie glow.

Nieuw in Catrice make-uptool land: driehoekvormige borstels en een silicone applicator. Ik ben er nogal “Meh” over, ze zijn niet lelijk maar ik denk niet dat de vorm veel voordelen heeft. De borstels blijven uit zichzelf rechtstaan, misschien handig voor MUA’s? Voor mezelf lijkt het geen meerwaarde.  Prijzen variëren van 3.59 tot 5.99.

Ah, iets dat mijn aandacht wel trekt! Een tool voor het perfect aanbrengen van eyeliner… zou het werken? Voor 2.59 euro wil ik het wel eens proberen!

 

En ook de mascara’s kregen een kleine update: hey there The Little Black One! Het borsteltje is er eentje met korte, plastiek haartjes.. gelijkend op mijn favoriete Master Piece Max! Ik ben benieuwd of hij ook echt zo goed is. 4.59 per stuk!

Twee Liquid Metal Oogschaduws gingen uit het assortiment, twee nieuwe kwamen in de plaats. Vooral de rechtse vind ik mooi! 3.99 per stuk.

Op de foto hierboven zie je ook het nieuwe palette “The Glitterizer”, en dat is een nogal opvallend product… geen gewone oogschaduw maar wel verschillende glitters en een donkere en lichte basis. Om zelf te combineren, of om de oogschaduws die je al hebt mee op te pimpen. Mij spreekt het eigenlijk niet zo aan, maar ik kan mij wel voorstellen dat sommigen het wel leuk vinden om alle combinaties uit te testen! 6.99 per stuk.

Ah! Een nieuw palette dat mij wel aanspreekt! The Blazing Bronze! Met neutrale en paarse tinten. Goeie pigmentatie ook! Dit is top, voor 4.99 per stuk!

Twee nieuwe oogschaduwprimers (in Pearly en neutraal) en oogschaduw “stix” in 10 kleuren!

Bij sommigen (02, 06) vond ik het pigment wat tegenvallen, maar de laatste vind ik super! Catrice claimt dat deze stix erg longlasting zijn en dat geloof ik zeker, na 20 seconden kreeg ik ze met een make-up remover doekje al niet meer volledig van mijn arm af… goed zo, voor 4.59 per stuk!

Voor deze haalde Catrice volgens mij de mosterd bij.. Colourpop!

Die smeuïge, bijna natte consistentie doet toch enorm denken aan de Super Shock eyeshadows?

Prachtig! Zeker dat zilver, die is opaque! Benieuwd of ze ook goed blijven zitten.. 4.59 per stuk.

Semi permanente wenkbrauw mascara? Heh? Best interessant! 3.89 per stuk.

Ai… de contourkits zijn wel een leuk idee, maar je uitvoering laat te wensen over… ik weet niet meer welke kit Light is en welke Dark, ze lijken wel hetzelfde? Beide ook heel weinig pigment. Jammer! 4.99 per stuk.

De Dewy-Ful Lips, verzorgende butter zijn eigenijk niet veel meer dan vrij dikke lipglossjes. Ik hou niet zo van gloss maar vindt de tweede kleur (berry) toch erg mooi! 3.99 per stuk.

Een heel nieuw gamma lip verzorging! Leuk! Er is een scrub, een serum en een olie. Daarnaast zie je de “Lip Glows”, de kleur Charming Fairy is nieuw!

Ik ben het gewend scrubs uit potjes te gebruiken, ik ben wel benieuwd hoe zo’n balsem dan werkt! De prijs van de verzorging varieert van 3.99 tot 4.99 euro per stuk.

Bijzonder, die Fairy Glow! Je kan hem alleen gebruiken, of als topper over een andere lipstick heen. 4.99 euro per stuk.

Nee toch, Catrice! Dat pigment! Alleen 040 en 050 doen het goed, zo jammer! De kleuren zijn stuk voor stuk prachtig… maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je ze ziet op je huid 😉 3.59 euro per stuk.

Contouring sticks, hopelijk een groter succes dan de countouring poeders 😉

Arctic Glow highlighting poeder

En de 3D Glow Highlighters!

Boven: Arctic Glow. Mooi! Doet me denken aan Soft Frost van Mac! 4.99 per stuk.

Midden: De 3d Glow highlighters! Ook erg mooi! 3.99 per stuk.

Onder: de contouring sticks! Véél beter dan het poeder! De bovenste (ashy brown) lijkt me ideaal voor lichte huidjes, het lijkt wel Taupe van Nyx in crème vorm. 5.99 per stuk!

Dit zou wel eens mijn langste blogpost ooit kunnen zijn 😉 bijna 1.000 woorden, maar er was dan ook heel wat te vertellen.. deze seizoensupdate was een erg uitgebreide!

In een notendop zou je kunnen zeggen: Leuke, innovatieve nieuwe producten.. jammer dat de matte poeders vaak niet kwalitatief top zijn.

xoxo

Fie

Hola Nova kun je volgen via Facebook & Instagram!

 

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.