Review // Too Faced Shadow Insurance Primer

Yay or Nay? En hoe doet hij het in vergelijking met Urban Decay’s Primer Potion?

    

Waar Too Faced, volgens mij, in uitblinkt: hun verpakkingen! Vaak pastel, cute, maar niet overheersend. Ook deze oogschaduw primer zit in een mooi babyblauw met gouden accenten karton doosje.

Fade-proof, waterproof? Really? Dat gaan we uittesten! Die hartjes bij de opsomming zijn weer zo’n leuk detail. Natuurlijk is het product zelf het belangrijkste, maar een mooie vormgeving vind ik altijd een plus!

Het vergelijk met mijn go-to oogschaduw primer van Urban Decay. Welke zal mijn favoriet worden?

De Shadow Insurance bevat 11 gram, de Primer Potion (Urban Decay) 10 ml. Dit zal ongeveer op hetzelfde neerkomen. Too Faced kost zo’n 18 euro, Urban decay is ongeveer 4 euro duurder! Op die price point toch een aardig verschil.

Too Faced heeft een tuitje, terwijl UD een spons applicator heeft (zoals liquid lipstick!). Beide zijn niet slecht, de tube van Too Faced is makkelijk in te duwen dus je krijgt er het meeste product wel uit. Met een sponsapplictor idem. Een applicator is wat gerichter (je zal al gauw teveel product uit het tuitje duwen) maar ook minder hygiënisch. Het is maar wat je voorkeur wegdraagt..

De eerste paar keer dat ik Shadow Insurance gebruikte merkte ik dit op: er kwam eerst vrij veel waterige substantie uit! Gelukkig bleef dit beperkt tot de eerste paar keren, nu heb ik er geen last meer van. Vreemd toch? Ik dacht nog dat ik het tubetje had moeten schudden, maar dat bleek niet het geval.

Intensifies shadow color? Check! Boven: Buon Fresco (Modern Renaissance) met primer, onder zonder.

Fade-proof? Check! De bovenste swatch bleef beduidend langer zitten dan de onderste.

Colorless Formula? Check! Mijn bovenste roosje heeft geen waas over zich. Hij bleek ook aardig waterproof, ook na het douchen zat de bovenste swatch er nog op.

Eigenlijk had ik een look gemaakt met op het ene oog Urban Decay en het andere Too Faced… er was geen verschil. Niet meteen, niet na 5 uur.. niet na 12 uur.

Prijsgewijs is Too Faced een betere deal, maar de sponsapplicator van Urban Decay is makkelijker in gebruik (beter te doseren).

Welke ik de volgende keer koop hangt af van de beste deal!

Too Faced kun je vinden op Douglas, Cult Beauty en Asos

Urban Decay op hun eigen site, Ici Paris XL en FeelUnique

xoxo

Fie

Hola Nova kun je ook vinden op Facebook & Instagram!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.