Project Pan 2018 // Welke producten wil ik opgebruiken?

Declutteren, Project Pan.. hoe zit dat allemaal? En welke producten wil ik in 2018 “pannen”?

Project Pan. Ik zag het al vaak voorbijkomen op YouTube in 2017. Het houdt in dat je in een jaar een x aantal producten helemaal opgebruikt (of er minstens “pan” in raakt). Je kan het doen wanneer je collectie iets té ruim aan het worden is, of wanneer je wat wilt minderen qua producten zonder dingen weg te gooien. Ook is het een manier om producten die je niet zo vaak gebruikt, wat meer uit de kast te halen.

Ik denk dat ik momenteel zo’n 250 verschillende oogschaduwkleuren heb. In geen één ervan is er al pan geraakt. Dat zou ik graag veranderen in 2018, ik blijf wat teveel “plakken” bij de Anastasia Beverly Hill paletten (van boven naar onder: Modern Renaissance, Subculture, Prism).

Morphe was altijd mijn favoriet (dit is 35T). Om wat meer gebruik te maken van al mijn palettes zou ik graag in totaal in minstens 10 kleuren pan raken.

Deze Shimmerbrick van Bobbi Brown heb ik al bijna twee jaar, ik gebruik hem heel vaak maar toch is de pan nog niet in zicht (al denk ik dat hij héél close is). Graag zou ik dit jaar dit product (bijna) opgebruiken en dan eens een nieuw kleurtje uitproberen 🙂

Hetzelfde geldt eigenlijk voor deze: het Violet Voss Pro Highlighter Palette, ik gebruik “Bloom” zo goed als elke dag. Ik dip ook steeds op dezelfde plek (rechtsonderdaan). Het palette was niet goedkoop, en zoveel mogelijk pan raken in Bloom zou voor mij bewijzen dat hij wel echt zijn geld waard was.

Eerder schreef ik al over het RCMA Transluscent poeder. Ik gebruik hem nu eigenlijk elke dag om mijn make-up te fixeren. Het is jammer dat mijn mat poeder van essence daardoor wat aan de kant blijft liggen. Ik hou niet van verspilling, dus het zou jammer zijn als ik hem niet opgebruik.

Ook van haaroliën en serums heb ik vrij veel “voorraad”, deze van Fructis moet echt op!

Ik heb maar 1 blushpalette. En ik gebruik hem héél graag! Een beetje hetzelfde principe als met het Highlighter Palette, pan raken in dit product zou bewijzen dat hij zijn geld echt waard was.

Deze drie Lush producten moeten eigenlijk uit noodzaak leeg, ze hebben een THT datum. Het maskertje is houdbaar tot eind februari, de scrubs tot eind november. Dat vind ik niet erg, het zorgt ervoor dat je wat “verplicht” wordt een maskertje te gebruiken, iets wat ik te vaak weg laat uit mijn routine.

Deze was eigenlijk een miskoop. Het is echt te vettig om mijn oogmake-up mee te verwijderen, en te duur om enkel te gebruiken voor swatches weg te vegen. Als hij op is koop ik een véél goedkopere olie, op zich is het wel een handig product… alleen het geld niet waard.

Zucht. Lipsticks. Het is een béétje overdreven. Ik wil er dit jaar zeker 5 opgebruiken! (Op de foto zie je ze uiteraard niet allemaal 😉 )

Nog iets dat ik regelmatig vergeet in mijn routine: oogcrème. Ik hoop dat ik het minder vaak ga vergeten als ik er echt een doel van maak hem dit jaar leeg te krijgen.

Bio-Oil, het is voor zoveel dingen goed! Ik zou het dit jaar graag vaker gebruiken om littekentjes en striemen wat minder zichtbaar te maken.

Om de 6 a 8 weken zal ik updaten hoe “Project Pan” verloopt en of ik mijn stash echt wat minder groot kan maken, zonder te verspillen! 🙂

xoxo

Fie

Hola Nova is er ook op Facebook & Instagram!

 

 

You May Also Like

2 Comments

  1. Sarah | Little Family of 3 25 januari 2018 at 13:56

    Ik ben nochtans wel fan van de cleansing Oil van mac. Hij verwijdert erg goed waterproof make-up. Goed initiatief wel!

  2. Irene 19 januari 2018 at 20:17

    Hé dit vind ik een tof initiatief! Ik zou dat ook beter doen met mijn verzorgingsproducten. Al moet ik zeggen dat ik nu wel goed bezig ben. Ik gebruik alleszins dat principe al bij doucheproducten en shampoo. Eerst op voor er iets nieuws komt. Dat zijn zo van die dingen die je in een opwelling koopt en waar je dan een hele voorraad van hebt.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.