Review // Rituals Your Wonder Mask

Rituals is vooral bekend van hun heerlijk ruikende bad- en doucheproducten, interieur parfums… maar ze hebben ook skincare in het assortiment!

 

The Wonder Mask” van Rituals is een relatief nieuw product. Ik kocht hem enkele maanden geleden dus ik kon hem al uitgebreid testen!

 

Op de site staat te lezen dat het masker vooral geschikt zou zijn voor de vette en onzuivere huid. Ideaal voor mij!

Je krijgt er een kommetje en een borsteltje bij, luxe! Ik gebruik nog steeds het borsteltje, al denk ik erover om een siliconeborstel te kopen in de plaats. Bacteriën hopen zich al snel op tussen de haartjes. Een silicone borstel is minder geschikt voor make-up… maar kun je wel makkelijker schoonmaken! En voor een maskertje maakt het uiteraard niet uit of er een heel dunne laag wordt aangebracht of niet, blenden is al helemaal niet nodig!

  

Het potje zelf voelt echt zwaar aan, het is niet van plastiek!

Het poeder is echt héél fijn gemalen, op de verpakking staat dat één eetlepel genoeg is voor je gelaat, hals en decolleté. Dit klopt niet! Twee koffielepeltjes volstaan al! Ik meng twee koffielepels met één koffielepel water, dat is precies voldoende.

Op het doosje staat dat er een “schuimend” masker ontstaat. Dit klopt ook echt! Het maakt een soort sissend geluid, alsof je suiker bij cola zou voegen. Erg bijzonder!

Je moet het masker zo’n 20 minuten laten werken, je ziet meteen wanneer je het af kan halen! Er is een zeer groot kleurverschil.

 

En dit is waarom het vooral geschikt is voor de vette huid: het kleimasker “zuigt” als het ware alle poriën leeg! Dat is goed te zien aan de zwarte puntjes (olie) die boven komen. Dit masker zou ik niet aanraden als je een heel droge huid hebt, ook als je een vette huid hebt is het beter om achteraf even te hydrateren! Dat doe ik zelf steeds met l’Oreal Hydra Genius.

Omdat je maar héél weinig nodig hebt kun je erg lang doen met dit masker, dat maakt het de prijs van 29.50 euro helemaal waard! Tot nu zag ik het enkel in de webshop en in de Rituals winkel zelf. Op bijvoorbeeld Ici Paris XL en de Bijenkorf zag ik hem nog niet, jammer want zij doen vaak acties op Rituals! Misschien komt het nog wel? Wat ook fijn zou zijn is als je de potten los zou kunnen kopen (aan een lagere prijs), zonder borsteltje en potje. Eens je die hebt hoef je ze eigenlijk niet opnieuw in een set te hebben…

Ps. zo’n set oogt ook erg mooi als cadeautje!

xoxo

Fie

Hola Nova is er ook op Facebook & Instagram!

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.