Review // Too Faced Sweet Peach oogschaduwpalette

Too Faced kon je jaren geleden nog kopen op BeautyBay. toen plots niet meer en het merk werd voor Belgen en Nederlanders helaas haast onbereikbaar.. al helemaal als je geen verzendkosten wou betalen.

Het Sweet Peach palette stond al geruime tijd op mijn wishlist, maar verzendkosten betaal ik liever niet (het palette is zo al duur genoeg!). Pech dus… tot Too Faced bestelbaar werd op Douglas! Ik plaatste die donderdagavond meteen een bestelling, en op zaterdag werd er een mintgroen pakje geleverd!

Ik bestelde alleen het Sweet Peach oogschaduwpalette. Believe me, er staat nog veel meer op mijn wishlist maar ik hield me in ๐Ÿ˜‰

De verpakkingen van Too Faced zijn zo leuk, niet zo strak als van de meeste andere (high end) merken. Ze zijn kleurrijk, lief en springen er echt uit.

Op de achterkant vind je een overzicht van de kleurtjes (18 in totaal!)

En waar het om draait: de inhoud van de verpakking! Op de achterkant van het doosje stond al iets over de “Glamour Guide“, dat is het kleine foldertje dat erbij zit.

Drie looks, van naturel tot donker en smoky. Telkens stap per stap uitgelegd. Handig wanneer je het palette wilt uittesten, maar zelf niet meteen weet welke kleuren je wilt of best kunt combineren. Zeker Smoldering Peach wil ik zelf eens uitproberen!

Het oogschaduwpalette is gemaakt van metaal, dat voelt stevig en luxueus aan! Het sluit met een magneet. Veel beter dan een palette gemaakt van karton. Het heeft een roze naar oranje gradiรซnt en er staan (hoe kan het ook anders) perzikjes in gedrukt!

Maar hier gaat het natuurlijk om: de kleurtjes! Er zit een best grote spiegel in het palette, voor mij heeft dit geen meerwaarde maar voor veel anderen wel.

Altijd leuk: kleurtjes met namen, niet met nummers!

White Peach, Luscious, Just Peachy, Bless Her Heart, Tempting, Charmed I’m Sure

Nectar, Cobbler, Candied Peach, Bellini, Peach Pit, Delectable

Peaches ’n Cream, Georgia, Caramelized, Puree, Summer Yum, Talk Derby To Me

Hier en daar is een kleurtje wat minder gepigmenteerd (Charmed, i’m sure), op zich is dat geen ramp, heel vaak zijn erg gepigmenteerde oogschaduwen lastiger om mee te werken en moeilijker uit te blenden (denk aan de Anastasia Beverly Hills paletten). Ik vind alle kleuren mooi, er is geen een waarvan ik denk “die zal ik (haast) niet gebruiken”! Vooral en springen eruit.

Ik besloot een look te maken met de roze en paarse tinten, dat ging erg goed! De kleurtjes laten zich makkelijk opbouwen en het wordt niet te snel “te” (again, dit is anders met de ABH palettes). Too Faced Sweet Peach lijkt me ideaal voor iedereen, zowel voor beginners als voor make-up gevorderden!

Verder draag ik op de foto: Urban Decay All Nighter foundation (2.0), Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade (Granite), Bourgeois Kohl eyeliner, Ardell Lashes Wispies (180), Nars Blush (Angelika), NYX Soft Matte Lip Cream (Rome), RCMA Translucent powder.

Het Sweet Peach palette kun je bestellen bij Douglas! Beetje jammer: toen ik mijn palette kocht kreeg je een gratis mini mascara bij aankoop van een Too Faced product. Ik kreeg de mijne echter niet. Ik mailde hen en er werd mij verteld dat je een mascara kreeg “zo lang de voorraad strekt”, maar dat ze mij een alternatief toe gingen sturen. Mensen die veel later bestelden dan ik kregen wรฉl hun mascara (ik bestelde op de allereerste dag!) en van het alternatief zag ik tot op heden (รฉรฉn week later) nog niks… tja. Hopelijk komt er (letterlijk) nog wat in de bus.

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook en Instagram!

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.