Review // Urban Decay All Nighter Foundation

Wat vind ik van de All Nighter Foundation? En hoe doet hij het in vergelijking met MAC Studio Fix Fluid (mijn huidige favoriet)?

Al sinds de All Nighter Foundation uit is wou ik hem graag eens testen. Ik ben al fan van de all nighter setting spray, maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat ik even blij zal worden van de foundation!

En dat is dus de reden waarom mijn nieuwsgierigheid geprikkeld werd: Full coverage, Longwear, Matte, Waterproof, Oil Free… stuk voor stuk dingen die ik belangrijk vind bij het kiezen van een foundation.

Ze zijn in elk geval zelf helemaal overtuigd van hun formule 😉 en er is inderdaad een mooi aanbod aan tinten!

Foundation online kopen is (zonder dat je in de winkel kon testen) niet simpel! Gelukkig zijn er handige tools zoals findation een site waarop je één of meerdere foundation matches in kan geven, en zij bezorgen je een lijst van de tinten die bij je passen in andere foundations.

Ook op de site van Ulta Beauty is er een mooi overzicht van de verschillende kleuren (met hun ondertoon) te vinden.

Sowieso heb ik een foundation met gele ondertoon nodig, ik twijfelde tussen 1 en 2. Uiteindelijk koos ik voor 2 omdat ik in foundations met ruimere kleurkeuze (zoals MAC) vaak ook niet de allerlichtste tint heb. Ter vergelijking, in MAC Studio Fix Fluid heb ik NC15.

 

Het flesje vind ik leuk! Het is net eens wat anders dan “saai” glas. Dankij de vormgeving doet het niet heel goedkoop aan (dat is dan vaak weer de keerzijde van kunststof).

Wat ik héél positief vind: onderaan zit een bodempje dat omhooggaat wanneer je de foundation gebruikt. Dat wilt zeggen dat je het flesje echt he-le-maal leeg kan maken. Dat kan met een klassiek (glazen) flesje niet. Is altijd zo’n zonde!

En dan nu! De vergelijking, All Nighter (Shade 2) vs Studio Fix (NC15)? Maakte ik de goeie keuze?

 

All Nighter – Studio Fix, op het eerste zicht lijkt All Nighter iets bleker 

Hier begon ik te vrezen dat ik echt een te lichte tint gekozen had, All Nighter is lichter dan mijn onderarm!

Maar ik las al dat All Nighter heel erg oxideert (donkerder wordt bij het opdrogen) dat bleek…

 

All Nighter Boven – Studio Fix Fluid onder 

Links pas aangebracht – Rechts volledig opgedroogd 

Wat een verschil!! All Nighter lijkt wel 2 – 3 tinten donkerder geworden? Het verschil (eenmaal opgedroogd) met Studio Fix is miniem!

En zo ziet hij eruit op mijn gezicht! De kleur is een perfecte match, hij is echt fullcoverage en zelfs als ik niet afpoeder ga ik pas glimmen op het einde van de dag (na ongeveer 10u, als ik afpoeder zelfs nog langer!)… studio fix fluid houdt het absoluut niet zo lang vol!

Ik geloof dat ik een nieuwe go-to-foundation heb…

Enige minpuntjes? De geur, ik ben gewend aan Studio Fix (die ruikt ook zo naar verf) dus het stoort me niet erg maar het is wel wennen in het begin. En dan nog de prijs… Urban Decay is geen goedkoop merk. Bij Ici Paris kost de foundation bijna 37 euro. Zelf bestelde ik hem op Feel Unique daar kost hij sowieso al twee euro minder, en ze hebben heel vaak kortingsacties. Zo kon ik Urban Decay en Nars kopen aan -30! Toch al een mooi verschil, niet?

Ik zou de foundation vooral aanraden aan mensen met een vette of normale huid, voor de droge huid is hij minder geschikt (matte effect, benadrukt velletjes).

xoxo

Fie

Hola Nova is er ook op Facebook & Instagram!

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.