Let’s get personal // Het dagboek dat ik had toen ik 15 was

Soms vind je al eens iets terug wanneer je opruimt. Alle pagina’s in dit dagboek zijn gedateerd in 2008, toen was ik 15 – 16 jaar. Leuk om eens terug te zien! Mijn dagboek was best artsy, dus verwacht je niet aan pagina’s platte tekst…

Het is misschien wat te zien, maar stel je bij mijn journal geen doorsnee boekje met pagina’s-vol-platte-tekst voor! Het kan niet meer dicht, alle pagina’s hebben verf of plaksels erop.

Ik weet zelfs niet meer wat er op de voorkant stond (en ik vind het zonde het kaftpapier eraf te halen), de nijntjes hadden in elk geval geen betekenis. Buiten added cuteness had ik er niks mee. De “16” vond ik in een nieuw kledingstuk, je weet wel, die stickertjes die aangebracht worden in de fabriek bij controleprocessen? Jep.

Knipsels en verf, vรฉรฉl knipsels en verf ๐Ÿ™‚ en Nederlandstalige quotes, ik heb het niet zo voor (volledig) Engelstalige dagboeken (maar dat kies je uiteraard helemaal zelf).

Bij een poรซzie wedstrijd op school won ik een “doosje vol wijsheid”, een klein, rond doosje vol opgerolde briefjes tekst. Die komen hรฉรฉl vaak terug, en er zitten ertussen die ik nog steeds heel betekenisvol vind.

Toen ik 15 was was ik erg actief op LiveJournal. Ik weet niet in hoeverre dat nog populair is, de “communities” waar ik lid van was zullen ondertussen wel al een stille dood gestorven zijn ๐Ÿ™‚

Voor wie het niet kent: je kunt het wat vergelijken met Facebook… alleen een stuk anoniemer.

Bijna niemand gebruikte er (volgens mij) zijn of haar eigen naam, je post wat je wilt in je eigen “journal” en je kunt je aansluiten bij “communities” (denk aan Facebook groepen, mensen met dezelfde interesses komen samen). Ik was lid van onder andere jr__nal, een community die dus over dit soort dagboeken/journals ging.

Ik weet nog dat ik deze maakte in de klas, met tip-ex (lol). De datum is duidelijk, maar ik heb geen idee waar de 18 voor staat! Op 4/3/08 was ik 15.

Weer die 18!

Een paar dingen heb ik digitaal weggekrast voor ik ze online zwierde ๐Ÿ˜‰

Op 16/04/2008 werd ik zestien!

Dat is dus eentje waar ik nog vaak aan denk! Zoveel mensen willen begrepen worden, zonder te zeggen wat ze eigenlijk willen zeggen of bedoelen. Nogal contradictorisch… toch?

& Hiermee sluit ik af ๐Ÿ™‚

Ik denk niet dat ik dit dagboek ooit weg ga gooien, ik zou er zelfs graag terug eentje beginnen. Op Facebook zijn er trouwens ook veel art journal groepen te vinden! (Hoera!)

xoxo

Fie

Hola Nova is er ook op Facebook & Instagram!

You May Also Like

3 Comments

  1. Joyce 19 oktober 2017 at 12:02

    Oh wat leuk! Was ik maar zo creatief! ?

  2. Irene 16 oktober 2017 at 20:41

    Wow wat mooi! Geeft me ook zin om collages te maken!

  3. Johanna 16 oktober 2017 at 18:28

    Zo leuk Fie! Creatief en poรซtisch. Ik heb een stapel reisdagboekjes, ik kijk daar graag in ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.