Review // Maybelline SuperStay Matte Ink in Pioneer

Maybelline had al een vrij uitgebreid SuperStay gamma: de dubbelzijdige lipsticks, foundation… nu voegden ze nog wat toe, de Matte Ink reeks! Liquid lipsticks in prachtige kleuren, ik kocht nr. 20 -Pioneer!

 

Ik vond het echt moeilijk om een kleurtje te kiezen! Alle (voorlopig) zes kleuren vind ik prachtig! Omdat ik al een vrij uitgebreide collectie lipstick heb (oeps..) en een voorliefde heb voor paarse en roze tinten besliste ik dit keer voor wat anders te gaan.

De verpakking van de Liquid Ink lipsticks vind ik echt heel mooi, simpel maar toch net dat beetje anders. Vierkant en strak. Leuk ook dat het omhulsel de kleur van de lipstick weergeeft, als je er verschillende hebt hoef je dus niet lang te zoeken!

Er was helaas geen tester voor deze kleur, maar ik ging ervan uit dat de inhoud van de tube (net als bij de rest van de lipsticks) identiek dezelfde kleur als de verpakking had. Dat bleek grotendeels wel te kloppen, al is de matte ink nét wat feller en meer oranje dan de verpakking laat vertellen. Daar schrok ik best wel van want ik kies altijd voor een koele ondertoon, warme ondertonen staan mij toch helemaal niet? Was dit een miskoop?

  

Nog iets waar ik best van stond te kijken: de applicator. Het is geen spateltje of een doefoot (mijn twee favorieten) maar een soort uitgeholde druppel. Ik las er al positieve dingen over, dat het ervoor zorgt dat je meteen genoeg product hebt. Dat het ervoor zorgt dat je geen 20x terug in het potje moet dippen, dat het zorgt voor een gelijkmatige applicatie…

Klinkt allemaal goed, maar ik kan er echt niet mee werken! Ik heb veel te veel product op de applicator. Het brengt niet makkelijk (gelijkmatig) aan.. Dat de felrode kleur vrij “unforgiving” is doet er natuurlijk ook niet veel goeds aan. Een foutje zie je meteen, en is moeilijk te corrigeren door de formule. Hij droogt namelijk snel op en staint ook behoorlijk, het is geen lipstick om snel snel even aan te brengen!

En zo ziet hij eruit bij mij! Ik was positief verrast, ik dacht dat (warm) rood mijn kleur niet was maar ik vind hem wel leuk!

Ook de formule (al niet de gemakkelijkste om mee te werken) stelt niet teleur. Hij blijft écht muurvast zitten! Een drankje overleeft hij, maar ook een maaltijd kan hij prima doorstaan! Enig minpuntje is dat hij erg droog wordt (maar dat is eigen aan longlasting liquid lipsticks) en dat hij de neiging heeft “lelijk” af te slijten. In plekjes, of zodanig dat je overblijft met wat lijkt op een rode lipliner. Om dat tegen te gaan breng ik er een laagje lippenbalsem over aan, dan is de kleur weer gelijk.

Er zouden nog nieuwe kleurtjes aan zitten te komen, hoera! Believer (de paarse kleur) zette ik alvast ook op mijn wishlist.

De Matte Ink lipsticks kosten zo’n 9.99 euro. Dat vind ik een prima prijs maar ze zijn vaak ook in promotie te vinden (tweede aan de helft van de prijs, stapelkorting..). Goed in de gaten houden dus 😉

xoxo

Fie

Hola Nova is er ook op Facebook & Instagram!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.