Review // NYX soft matte lip cream in Rome

Swatches & meer van mijn allereerste NYX lipproduct 🙂 

Ik leerde Rome kennen toen ik opzoek was naar een goeie dupe van Too Faced – Suck it. Too Faced is hier niet verkrijgbaar, al kun je het merk wel bestellen via Sephora.fr.. dat betekend wel dat er dan verzendkosten bij komen. Laat ik daar nu te gierig voor zijn.. 😉

Tuscany van Ofra was mijn “eerste keus”, maar die bleek ook overal uitverkocht te zijn (zucht). Nochtans ken ik wel 3 websites waar Ofra verkrijgbaar is (BeautyBay, Boozyshop, BeautyAndBobs).. volgens mij wordt het kleur gewoon niet meer gemaakt. Too bad.

Enfin, de tweede keus was Rome van NYX! Nyx kun je bestellen via Douglas of via Asos.com er zijn ook bakstenen winkels van, maar helaas niet hier in de buurt. Ik koos ervoor via Asos.com te bestellen, dat kwam ook net iets goedkoper uit (1 euro op de soft matte lip cream, 3 euro op een bronzer). Via Douglas heb je het dan wel sneller in huis… het is maar wat je zelf het fijnst vindt.

 

De verpakking is simpel, de tube is steeds in dezelfde kleur als de inhoud, zwarte opdruk.. ik heb er eigenlijk niks op aan te merken, het is niet bijzonder maar dat verwacht ik voor die prijs ook niet.

Rome is een heel zachte, “muted” kleur. Hij is niet rood, hij is niet bruin.. het is wat tussenin.

Wat me meteen opviel is de formule en de geur, die is identiek aan de oude liquid matte lipsticks van Essence! Het product is mousse-achtig en zacht, niet uitdrogend. Dat waren (of zijn) die van Essence ook, ik heb het nu specifiek over de oude verpakkingen van de nieuwe heb ik er geen, dus die kan ik niet vergelijken.

Nyx zelf zegt dat deze soft matte lip creams tussen lipstick en gloss inzitten. De finish is wel “soft matte” (niet extreem matte) maar hij droogt niet uit. Dat klopt! Het is opzich wel comfortabel om te dragen.. alleen ben ik ondertussen gewend aan de echt matte lipcreams, en stoort het me dat die van NYX niet zo goed blijven zitten. Ze beloven dit ook niet, dus het is puur persoonlijk. Ze hebben wel wat transfer, maar slijten mooi af (sommige liquids brokkelen echt, dat doen deze niet).

De soft matte lipcreams van Nyx lijken me ideaal voor beginners, voor mensen die niet zo houden van droge, extreem matte formules en voor diegene die het niet erg vinden als ze dan tijdens de dag even moeten bijwerken.

Rome was iets lichter dan ik had verwacht, ik dacht eigenlijk dat hij donkerder rood ging zijn.. op zich is het wel een leuke kleur. Neutraal. Nu ga ik opzoek naar een dupe van Too Faced – Wine Not 😉

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook & Instagram!

You May Also Like

2 Comments

  1. Maaike 15 augustus 2017 at 22:02

    WAUW! Deze is echt zo mooi! Mooie foto’s ook 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.