Getest en Gekeurd // Smashbox Pore Minimizing Primer

Primer. Ik gebruikte het al langer op mijn oogleden (Eden van Urban Decay is mijn holy grail!) maar voor mijn gelaat nog niet. Ik heb snel last van acné en was wat huiverig tegenover primer… maar of dat nodig was?

Primer zorgt ervoor dat je make-up er egaler uitziet, het vult de poriën op voor een “smooth” resultaat en is vaak wat “plakkerig” zodat je make-up ook langer blijft zitten. Dubbel win!

Tot nu toe gebruikte ik altijd een dagcrème die tegelijk ook zorgde voor een goeie make-up basis, eentje van Olaz. Opzich werkte die wel prima, maar hij deed niet zoveel voor mijn huid. Mijn poriën bleven erg zichtbaar, en hij werkte niet tegen acné.

 

Naar de “Photo Finish Pore Minimizing” primer van Smashbox was ik al langer benieuwd, maar ik vond hem best duur! Bijna 40 euro! Zelfs met de -21% actie die Ici Paris soms heeft vond ik het nog teveel. Zeker omdat ik niet weet of het product echt goed werkt voor mij, of mijn huid zal irriteren.

Toen ik hem in Antwerpen (klik voor shoplog!) kon kopen voor 18 euro heb ik echter niet getwijfeld. Hij stond al zo lang op mijn Ici Paris XL verlanglijstje!

Klinkt goed toch? Smooth, shine-free skin! Wie wil dat nu niet? Hij beloofd om 8 uur werkzaam te zijn, maar je kan hem ook tussendoor even aanbrengen voor “touch ups” (daarover verder meer).

Ik verwachtte eigenlijk dat het product paars ging zijn :p misschien een beetje stom van mij, maar ik vond het echt vreemd dat het gewoon “huidkleurig” is.

Eens je het product open wrijft zie je er eigenlijk niks van, je huid voelt wel lekker zacht aan. Poriën worden inderdaad netjes opgevuld en ik merk dat mijn make-up mooier zit.

Shine-free? Bwoa… ik merk met mijn (erg) vette huid niet meteen een verschil. Pore-minimizing, dat wel!

Op de verpakking staat dat je hem kan gebruiken voor touch-ups, dat heb ik nog niet gedaan. Ik vind het eigenlijk wat vreemd? Je kan toch niet zomaar nog wat extra primer over je make-up aanbrengen , of zie ik dat verkeerd? Als je geen make-up draagt kan het natuurlijk wel, maar dan nog lijkt me een pakje blotting paper in je tas stoppen eigenlijk makkelijker.

  

Ik vind het een prima primer, die mijn make-up er beter uit doet zien… die poriën verfijnt en zorgt voor een egaal resultaat. Hij werkt acné niet in de hand (althans niet bij mij) en doet het best goed.

Of hij echt de bijna 40 euro waard is moet je voor jezelf uitmaken… voor mij eigenlijk niet (al zou ik hem voor 18 euro zo opnieuw kopen). Wil je hem ook eens proberen maar niet direct 40 euro op tafel neerleggen? Koop de reisverpakking! Wat zegt ik? Koop sowieso de reisverpakking, want die komt goedkoper uit 😉

Op Douglas kun je hem bestellen (klik) de reisverpakking (15 ml) kost in verhouding minder dat de grote verpakking (30 ml) zeker een goeie koop dus, ook als je gewoon eens wilt testen. Bovendien zul je met de reisverpakking ook lang doen, ik heb de grote tube sinds eind februari, gebruik hem elke dag en hij is nog (lang) niet op… zelfs nog niet half.

Er zijn nog types primers van Smashbox (colour correcting, radiating) maar die passen niet zo goed bij mijn huidtype.

xoxo

Fie

Hola Nova is er ook op Facebook & Instagram 🙂

You May Also Like

3 Comments

 1. thebeautyblognl 19 juli 2017 at 14:53

  Haha, ik zou hem inderdaad ook nooit gebruiken voor ‘een touch up’. Lijkt mij inderdaad wat vreemd! Verder zou ik deze wel willen proberen! :). Leuke foto’s! x

 2. Rosita Bliekendaal 18 juli 2017 at 20:44

  Goede deal dat je hem voor 18 euro kont scoren, ik gebruik altijd het prep en prime water van smashbox, heb je die ook wel eens geprobeerd? Toch heb ik het idee dat zon creme beter werkt maar idd ik vind hem veel te duur! Toch maar is die reisverpakking gaan onderzoeken, thanks for the tip!

  Liefs Rosita
  Ik ben net trouwens mijn eigen blog begonnen, als je een kijkje wilt nemen zou ik dat erg leuk vinden! Laat vooral weten wat je er van vind!

  1. Fie 18 juli 2017 at 21:30

   Hoi Rosita! Graag hoor, maar door een foutje in mijn theme zie ik niet altijd de links 🙁 bij jou kwam hij niet door, je mag hem hier gerust achterlaten 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.