Review // Violet Voss highlighterpalette in Rose Gold

Ahh, highlighters. Ik gebruik ze elke dag. Op mijn wangen, onder het wenkbrauwbot,.. of als oogschaduw. Een tijdje terug zag ik een prachtig highlighterpalette dat ik moest hebben!

Ik was aan het rondsurfen op BeautyBay toen ik zag dat er nieuwe Violet Voss producten in voorraad waren! Exciting! Violet Voss is een merk dat ik al langer in het oog hou, hun Holy Grail en Ride or Die oogschaduwpalettes staan al geruime tijd op mijn wishlist. Waarom ik er nog niks van had gekocht? Geen idee, de prijs zal er wel voor wat tussen zitten… en eigenlijk heb ik al vrij veel oogschaduw.

 

Van highlighters heb ik minder stash, hoewel ik ze vaak gebruik. Veel van mijn highlighters zijn zilver, of goud.. toen ik zag dat het palette van Violet Voss “Rose Gold” heette was ik meteen enthousiast!

Dat één van de kleurtjes Fleur heet zorgde ervoor dat ik het palette wel moest bestellen! (Fleur is ook de naam van mijn dochter). Na wat research (ik wou toch ook zeker zijn van de kwaliteit) ging het palette mijn digitaal winkelmandje in.

Kleurtjes van links naar rechts en van boven naar onder

Bloom – Rouge – Tea Rose

Fleur – Petals – Blossom 

Op de foto hierboven zie je het al een beetje, de verpakking heeft een héél speciaal holografisch effect!

Het doosje en het palette zijn trouwens identiek aan elkaar, dat vind ik erg tof! Ik hou verpakkingen van producten nooit, maar voor Zoeva en deze maak ik een uitzondering.

Wat mij meteen opviel is dat het palette echt héél zwaar is, het voelt enorm kwalitatief aan. Dat mag ook wel, want het is een higher end product.

Er zit een hele grote spiegel in het palette, ik weet dat velen dit een pluspunt vinden (mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit).

Wat (terechte) kritiek zou kunnen zijn is dat sommige kleuren wel erg veel op elkaar lijken, Tea Rose en Blossom… Fleur en Rouge, zijn ze niet wat teveel hetzelfde?

Ik besloot, uiteraard, om Fleur eerst eens te swatchen. Wauw! Ik had dit resultaat eigenlijk niet verwacht? Fleur lijkt peachy/bruin in de pan, maar wordt goud met een roze gloed wanneer ze wordt geswatcht. Bijzonder!

Fleur is één van de duochromes in het palette, duochrome is moeilijk te vinden dus echt top dat die ertussen zitten!

Op BeautyBay worden de kleuren als volgt omschreven

Bloom – A pale gold.

Rouge – Light terracotta.

Tea Rose – Medium pink toned brown.

Fleur – Pale pink brown.

Petals – Light brown with gold tones.

Blossom – A deep rose.

“In pink, rose covered casing, Rose Gold Highlighter Palette combines six universally flattering highlighters. With both metallic and duochrome finishes, apply the highly pigmented powders to the cheekbones, brow bone and cupid’s bow for a naturally healthy glow.”

Tijd om ze allemaal te swatchen!

Waaaauw, ze zijn echt supermooi! Bloom, Petals en Blossom zijn metallic. Rouge, Tea Rose en Fleur zijn duochrome.

Zie je hoe Tea Rose (3) van geel goud naar felroze overgaat? Prachtig toch?

Ik maakte de swatches met mijn vinger (één veeg), zonder primer, zonder vochtig te maken.

Je kan goed zien hoe creamy de highlighters zijn, ze zijn erg zacht en absoluut niet poederig. Ook hier zie je het holografisch effect in de verpakking weer goed 🙂

Ik gebruikte vandaag Rouge als blush en Bloom als inner corner highlighter 🙂

Ik zei al dat Violet Voss higher end is, hun producten zijn niet goedkoop. Toch wil ik daar een kanttekening bij maken: dit palette bevat maar liefst 66 gram product! Dat is héél erg veel! Het maakt dat het prijskaartje (50 euro) eigenlijk best weinig is. Hoezo? Even een vergelijking!

MAC Extra Dimension Skinfinishes bevatten 9 gram en kosten 31 euro. Dat is 3.4 euro per gram.

Violet Voss highlighter palette bevat 66 gram en kost 50 euro. Dat is 1.32 euro per gram.

Meestal bevatten palettes niet veel gram per pan, maar in dit palette zitten 6 mooie, fullsize highlighters.

Hou je van duochrome highlighters? Al veel goud en zilver in je stash en je wilt wat meer roze tinten? Dan is dit palette echt wat voor jou! Je kan hem hier bestellen.

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook & Instagram

You May Also Like

2 Comments

  1. Jill 22 juli 2017 at 02:05

    Oh my! Wat een mooie kleuren. Hier ook meteen besteld. Ik heb normaal altijd highlighter van mac, maar ben er niet helemaal happy mee.. hopen dat dit mijn wensen vervuld ?

  2. Sarah 12 juli 2017 at 19:07

    Oh wauw! Super mooi highlighter palette. Ik plaats hemnop m’n wishlist. <3

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.