Bite Me // Zomers slaatje

 

Aardbei, watermeloen… en olijven?!

Ik hou wel van bijzondere combinaties wanneer het over eten gaat. Zoet en zout, vis en vlees,…toch keek ik raar op toen ik ergens het recept van dit zomerse slaatje las

Maar geef toe, ziet er heerlijk uit toch?

Wat heb je nodig?

Aardbeien

Watermeloen

Feta

Munt

OlijvenΒ 

Ik koop altijd een muntplantje (in plaats van munt in een pakje), maar het lukt me nooit om ze levend te houden.. deze houdt het nu toch al twee weken uit, hoera! πŸ˜‰ ik ben van plan hem in de tuin te planten, konijntjes mogen ook munt eten dus het kan geen kwaad..

Een watermeloen raakt hier nooit op, dus ik koop hem in een pakje. Handig! Het komt natuurlijk wel duurder uit, maar als ik een stuk moet weggooien vind ik dat zo’n zonde… iemand tips over wat ik kan doen met de rest van een (grote) watermeloen?

Fake feta πŸ˜‰ feta is een beschermde naam, dus het mag niet zomaar overal op gezet worden. Dit is natuurlijk wel hetzelfde.

Zwarte olijven! Die moetenΒ er natuurlijk niet in, je kiest zelf wat je er al dan niet bij doet.. maar ze geven het slaatje wel een bijzondere touch. Ik vond geen zwarte olijven zonder pit, dus dan kocht ik deze, ze zijn erg lekker maar (door de pit) best moeilijk om te snijden..

Let erop dat er niet teveel van de olie (van bij de feta) in het slaatje komt, het maakt alles veel te “papperig”, er zit al zoveel vocht in de aardbeien en de watermeloen.

Heerlijk bij de barbecue, of gewoon zo πŸ™‚

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook en Instagram!

 

You May Also Like

2 Comments

  1. Johanna 16 juni 2017 at 21:25

    Klinkt lekker! Ik hou ook van zoet-zout combinaties πŸ™‚
    Zou je watermeloen kunnen mixen en invriezen in waterijsjes-vormpjes? Ik heb het nog niet geprobeerd hoor.

    1. Fie 16 juni 2017 at 21:27

      hmmm wie weet, of zou dat heel papperig worden bij het ontdooien? :/ ook geen idee haha

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.