Bite Me // Avocado Smoothie

Lekker, snel & simpel!

Wie mijn blog volgt weet dat ik voornamelijk schrijf over Beauty, voornamelijk want soms is er ook wel een postje in de categorie “Kids” of “Fashion”. Voeding is echter iets waar ik nog niet over blogde, maar daar komt verandering in!

Vanaf vandaag begin ik met een nieuwe rubriek “Bite Me!”, snelle, makkelijke receptjes (slaatjes, wraps..) niets te ingewikkeld (ik ben ook geen keukenprinses). Over hoe gezond de receptjes zijn spreek ik me niet uit ๐Ÿ˜‰ al vinkt de smoothie van vandaag ook dat hokje aan!

Wat heb je nodig?

 1. Een halve liter melk (dierlijk of plantaardig, aan jou de keuze)
 2. Een banaan
 3. 3/4de avocado
 4. Een halve kop amandelmeel

ย Ik kocht de amandelmeel bij Pit & Pitย maar bij Colruyt vind je het ook (Pit & Pit is -op dit moment- iets goedkoper!)

ย 

Alles in de blender

En hup! Een lekkere, creamy, pistachekleurige smoothie

Door de amandelmeel valt hij best wel zwaar, op een warme zomerdag vervangt hij voor mij een hele maaltijd.

Ideaal als je niet zo gek bent op avocado, maar toch graag van de gezondheidsvoordelen die avocado’s bieden wilt genieten (ze bevatten meer eiwitten dan andere fruitsoorten en zijn rijk aan gezonde vetten, vezels, mineralen en belangrijke vitamines zoals vitamine B5, B6 en C).

En de 1/4de avocado die je overhebt? Een beetje extra sommatie maken? Of, gewoon opeten met wat peper en zout ๐Ÿ˜‰ verrassend lekker!

xoxo

Fie

Volg je Hola Nova al op Facebook of Instagram?

You May Also Like

9 Comments

 1. miryam 12 juni 2017 at 15:10

  Ooh wat een goede dit! Grappig, ik heb hier vier avocado’s liggen en kon niet echt bedenken wat ermee te doen. Ik heb alle ingrediรซnten in huis en ga deze smoothie morgen maken als ontbijt!

 2. Merel 10 juni 2017 at 08:02

  Ziet er heerlijk uit. En natuurlijk gezond, dit ga ik onthouden want ben niet zo dol op losse avocado.

 3. lana 9 juni 2017 at 18:40

  ik zelf ben geen fan van advocado maar een vriendin van mij wel! ik ga haar dit zkr doorsturen:)

 4. Deisy 9 juni 2017 at 18:37

  Dat ziet er echt heerljjk uit zeg. Ik ben dol op een avocado door mijn smoothie. Krijg ik altijd idee dat ik een heerlijk romig drankje drink haha. Dank je wel voor het delen in ieder geval.

 5. Manon 9 juni 2017 at 12:31

  Leuk ! Ik wil ook meer over voeding artikelen plaatsen, zoals kleine makkelijke recepten , want hey ik ben ook geen keukenprinses haahha! Dit lijkt me wel een lekkere smoothie want er zit alles in wat ik lekker vind

 6. Bianca 9 juni 2017 at 10:07

  Ik drink regelmatig smoothies, maar nog nooit met avocado…vind dat toch beetje “eng” om te proberen stom he? x

 7. Maaike 9 juni 2017 at 08:08

  Klinkt wel lekker en gezond! Ik ga hem onthouden!

 8. irma ten napel 9 juni 2017 at 07:59

  Mmm dit lijkt mij wel lekker! Ik ga het even opslaan ๐Ÿ˜€

 9. cindy 9 juni 2017 at 07:38

  Je kan er ook ijsblokjes bij doen of nog beter je banaan in de diepvries steken dan heb je echt een heerlijke koude smoothie bijna een milkshake njamnjam

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.