Getest en Gekeurd // Mondhygiëne producten

Op Hola Nova blog ik voornamelijk over beauty. Beauty, dat is niet alleen make-up, dat is ook jezelf verzorgen. Daar gaat het vandaag over.

Je mag je nog zo mooi opmaken, als je persoonlijke hygiëne te wensen over laat wordt alles teniet gedaan. Jezelf verzorgen, daar begint het allemaal mee! Je lichaam, je haar… maar ook je gebit.

Er bestaan zoveel merken en verschillende producten, de mondhygiëne producten vinden die echt bij je passen… dat is soms een hele zoektocht! Begin deze maand kreeg ik een pakketje vol mondhygiëne producten toegestuurd, die ik nu even voor jullie bespreek..

Oxyfresh mondwater bevat géén schadelijke ingrediënten. Sommige spoelmiddelen bevatten bestanddelen zoals sodium lauryl sulfaat, alcohol, chloorhexidine of peroxide…die bestanddelen kunnen oa ontstoken tandvlees veroorzaken, maar deze niet! Ik vond hem erg aangenaam in gebruik, mild en prettig. Ik hou er niet zo van als een mondwater te sterk van smaak is!

  

Superhandig deze, interdentale borsteltjes. Ik gebruikte wel flosdraad, maar deze zijn veel makkelijker en zachter in gebruik! Zeker ook eens proberen als je dat nog niet deed.

Wat je nog kan gebruiken tegen een slechte adem: muntjes! Deze zijn wel ERG STERK van smaak, wow! Toen ik na gebruik wat water dronk, leek dat water wel ijskoud te zijn (wat het geval niet was). Hou je van die erg sterke muntsmaak? Zoek dan zeker deze even op (van de “mandarijn” merkte ik niet veel).

Eerlijk? Ik had wat schrik van deze kauwgum, door de ervaring met de muntjes 🙂 maar deze waren een stuk zachter, phiew!

De Ora Brush is populair, al vaker zag ik hem verschijnen in een review! Nu snap ik waarom, hij is erg prettig in gebruik en reinigt goed.. veel beter dan de achterkant van je tandenborstel (die nu vaak gebruikt wordt om de tong te reinigen). Gek eigenlijk dat veel mensen wel hun tanden poetsen, flosdraad gebruiken, mondspoeling.. maar hun tong vergeten!

Deze waren voor mij al bekend, voor jou ook? Flosdraad “op een stokje” zoveel makkelijker dan gewoon los.. je kan er veel makkelijker mee tot bij je achterste kiezen.

En natuurlijk: tandpasta (of gel, in dit geval)! Oxyfresh tandpasta is PH neutraal (niet zuur) en bevat géén gebitsonvriendelijke ingrediënten. Andere producten bevatten vaak bestanddelen als sodium lauryl sulfaat, alcohol of menthol die ervoor zorgen dat de mond uitdroogt en tegelijkertijd orale ongemakken veroorzaken zoals aften. Van aften heb ik af en toe last, sinds ik deze tandpasta gebruik eigenlijk niet meer, dat lijkt me geen toeval. De smaak is bovendien zacht en mild, voor mij is dat echt een pluspunt.

Ik zag dat oa bol.com OxyFresh producten verkoopt, moest je ze ook eens willen proberen!

Zo, dat waren een heleboel producten 🙂 noodzakelijke producten, eigenijk! Ik blijf ze zeker allemaal gebruiken, alleen de muntjes zijn me iets te sterk… maar misschien zijn ze wel wat voor jou?

xoxo

Fie

Hola Nova vind je ook op Facebook en op Instagram 

You May Also Like

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.